Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan ‘barınamıyoruz’ diyen gençlere ‘sözde öğrenci’

Erdoğan’dan ‘barınamıyoruz’ diyen gençlere ‘sözde öğrenci’


HABER MERKEZİ– Kabine toplantısı ardından açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Barınamıyoruz” diyen öğrencileri “sözde öğrenci” diye tanımlayarak, işsizliğin gerilediğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında, Saray’da saat 15.55’te toplandı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu. BM Genel Kurulu, Paris İklim Anlaşması, istihdam gibi konularda açıklamalarda bulunan Erdoğan, yetersiz yurtlar nedeniyle “Barınamıyoruz” diyen öğrencileri “sözde öğrenci” diye tanımladı. Erdoğan yurtların yeterli ve modern olduğunu öne sürdü.

Konuşmasında “BM’nin hızla gerçekleştirilecek yapısal dönüşümüyle geleceğin dünyasında tüm insanlığın ortak çatısı haline gelmesi için gayret gösteriyoruz” diyen Erdoğan, Türkiye’nin pek çok kriz alanında ilkeli duruşuyla örnek olduğu iddiasında bulundu.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda onaylayacaklarını duyurdukları Paris İklim Anlaşması’na değinen Erdoğan devamla şunları söyledi:

“Yükümlülükler kısmındaki adaletsizliklere itirazımız sebebiyle onay sürecini başlatmamıştık. Önümüzdeki ay Meclisin yeni yasama yılının başlamasıyla bu anlaşmayı onaylama kararı aldık. İnşallah kasım ayında Glasgow’da yapılacak iklim değişikliği zirvesine kadar onay sürecini tamamlamış olacağız. Anlaşmalara taraf olduğu halde hiçbir yükümlülüklerini yerine getirmeyenler, Türkiye’yi bu sebeple eleştiremeyecekler. AB başta olmak üzere ekonomik ve sosyal kalkınmamıza destek talep edeceğimiz çevrelerin karşısına artık daha güçlü bir şekilde çıkacağız. İlgili kurumlarımız şimdiden ülkemizin 2053 tarihli olan net 0 emisyon konusunda eylem planlarını hazırlamaya başlamıştır. Hayatımızın her boyutunu kuşatan bu eylem planlarını Meclis’imizin onayının ardından yürürlüğe koyacağız. Bu kolay bir süreç olmayacaktır ama başaracağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Türkiye’de yeşil kalkınma devrimini inşallah milletimize biz kazandıracağız.”

İŞSİZLİK GERİLEMİŞ

“Türkiye ekonomisi salgın şartlarını ve kimi sıkıntıları geride bırakarak hak ettiği yere hızla yol alıyor” ifadelerini kullanan Erdoğan, işsizliğin gerilediğini şu sözlerle savundu: “İhracatımız 210 milyar doları geride bırakırken, istihdamımız da düzenli olarak artıyor. İstihdam oranı yüzde 45 olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı yüzde 12’ye geriledi.”

ÖĞRENCİLERE ‘SÖZDE ÖĞRENCİ’ DEDİ

Türkiye’nin dünyada en çok yatak kapasitesi olan kamu yurdu olan ülkesi olduğunu söyleyen Erdoğan, barınma sorununu dile getirmek için parklarda “barınamıyoruz” diyen öğrencilere “sözde öğrenci” dedi.

Erdoğan, “Son zamanlarda bazı park, bahçe buralardaki bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre sözde öğrenci. Gezi Parkı olayı neyse bu da bir başka versiyonudur” dedi. Erdoğan, “1, 2, 3 kişilik odalarımız var” diyerek istisna düzeyde kalan yurtlardan bahsetti.

Erdoğan devamla, şu bilgileri paylaştı: “Ülkemizde 190 olan yurt sayısını 774’e, 182 bin olan yatak kapasitesini 719 bine biz çıkardık. Ayrıca, özel yurtlarımızın 300 binin üzerindeki kapasitesi öğrencilerimizin hizmetindedir. Kamu ve özel olarak yurt sayıları İngiltere’de 350 bin, Almanya’da 290 bin, Hollanda’da 113 bin, İspanya’da 91 bin seviyesindedir. Yurtlarda kalan öğrencilerimize biz geldiğimizde 45 liracık veriyorlardı. Bunu da şimdi 650 liraya çıkardık.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version