Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır Barosu: Diyarbakır Çocuk Kapalı cezaevinde infaz koruma memurları fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyor

Diyarbakır Barosu: Diyarbakır Çocuk Kapalı cezaevinde infaz koruma memurları fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyor


Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları, Diyarbakır Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki bazı infaz koruma memurlarının çocuk ve genç mahkumlara fiziksel ve psikolojik işkence uyguladığını öne sürdü.

Baro heyeti bu iddialarını, cezaevine yapılan düzenli ziyaretler sonucunda 32 çocukla 53 defa yapılan yüz yüze görüşmelere dayandırdı.

 

Barodan yapılan açıklamada, şiddet, kötü muamele ve onur kırıcı davranışlara maruz bırakılan çocukların birçok konuda “tehdit edildikleri” belirtildi.

 

Çocukların beslenme, sağlık, haberleşme ve iletişim hakkı ile eğitim ve sosyal haklarının da “ihlal edildiği” belirtilen açıklamada, “Diğer hükümlü/tutuklu çocuklar arasında yaşanan akran zorbalığı olaylarının Cezaevi yönetimi tarafından önlenmediği hususunda güçlü bir kanaat oluşmuştur.’ denildi.

 

Baronun açıklamasında, şiddete uğradığını söyleyerek baro heyetini daha sık görmek istediğini beyan eden bazı çocuklara, kendi avukatları dışında avukatlarla görüşmek istemediklerine dair dilekçelerin “zorla imzalatıldığı” iddiası da yer aldı.

 

Çocukların “hasımlarının bulunduğu koğuşlara gönderilmek ve fiziksel şiddet” ile tehdit edildiği; çocuklara kendilerine koğuş açılıp rahat ettirilecekleri gibi vaatlerde bulunulduğu kaydedildi.

 

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, soruşturma yürütülmesini talep etti ve yargılama sürecinin takipçisi olacaklarını duyurdu.

 

KAYNAK: BBC TÜRKÇE – HATİCE KAMER


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version