Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir kuryenin 24 saati: Asgari ücret almamak için 14 saat çalışıyorum

Bir kuryenin 24 saati: Asgari ücret almamak için 14 saat çalışıyorum


Kurye olarak çalışan bir gencin söyledikleri sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Kendisine uzatılan mikrofona Türkiye’nin ekonomisi konusunda değerlendirmelerde bulunan kurye, anlattıklarını somut örneklerle güçlendirdi. Sözlerine “Ekonomi leş gibi.” diyerek başlayan kurye ardından şunları söyledi:

“Ben günde 14 saat çalışıyorum abi. Neden 14 saat çalışıyorum. Çünkü para yok. 14 saat çalışmazsam asgari ücret alacağım. Asgari ücret almamak için 14 saat çalışmak zorundayım. Bazen, ‘boş ver parayı sosyal hayat önemli’ diyorum. O zaman da cebime para girmiyor. Bu sefer de ‘ya para önemli çalışayım 14 saat varsın olsun’ diyorum, sosyal hayatım olmuyor. Abi eve gidiyorum uyuyorum, geliyorum çalışıyorum. Eve gidiyorum uyuyorum, geliyorum çalışıyorum. Annemin babamın yüzünü göremiyorum. Gittiğimd uyumuş oluyorlar. Robot ne ya! Bi gayem yok ya… Şurda bir yerde araba çarpsın bana, öleyim, samimi söylüyorum ‘niye öldüm lan, daha yaşayacaktım’ demem yani. Gayem yok, amacım yok. Ben bunun için mi geldim dünyaya? Çalışmak için mi sadece abi? 3 yıldır tatile gidemedim Allah belamı versin.”

EKONOMİ İYİ DEĞİL, LEŞ GİBİ

“Ekonomi 2014’e kadar iyiydi, ondan sonra bozuldu. Ekonomi iyi diye kimse kimseyi kandırmasın. Ekonomi berbat, leş gibi… Hani açız deyince telefonunu çıkar diyorlar ya, çıkarayım. Bunu kaçak getirttim, bin liraya. İMEİ’si kapandı! Bitik ekonomi. Geçen yıl 30 bin liram vardı. Araba alacaktım. Almadım, halt ettim. Bu sene olmuş arabalar 80-90 bin lira. Ekonomi nasıl iyi oluyor? Bunun adı enflasyondur işte.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version