Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 2 Eylül’de başlıyor

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 2 Eylül'de başlıyor


Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 2 Eylül’de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival 8 Eylül’e kadar devam edecek. Festivalde film gösterimleri Vural Sineması’nda ve Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da açık havada yapılacak.

Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da 2 Eylül akşamı düzenlenecek açılış töreninin ardından başrollerinde Adam Driver ve Marion Cotillard’ın yer aldığı Leos Carax’ın Temmuz ayında dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ödülüyle döndüğü filmi Annette gösterilecek.

Azize Tan’ın direktörlüğünü yaptığı festivalin program danışmanlığını geçen yıl olduğu gibi Fatih Özgüven üstleniyor. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali afişi bu yıl Cansu Uzun Gün’ün illüstrasyonu ve Emel Işıtan’ın görsel tasarımıyla hazırlandı.

Bu yıl festivalde 6 bölümde 44 film gösterilecek. “Türkiye Sineması 2020-2021”, “Hayaletler, Hatıralar”,
“Buradan Nereye?”, “Olmaz Olmaz Deme”, “Kulaktan Kulağa” ve “Çocuklar İçin Sinema” başlıklı bölümler hem dünya hem Türkiye sinemasından yeni ve ödüllü filmleri meraklılarıyla buluşturuyor.

Kariyo & Ababay Vakfı (KAV) sinema alanında yaratıcılığı, öncü ve örnek olmayı, ilham vericiliği, üretkenliği ve ulusal ve uluslararası sanatsal başarıyı onurlandırmak amacıyla festival kapsamında verdiği KAV Yılın Yönetmeni Ödülü’nü bu yıl Çatlak filmiyle Fikret Reyhan’a takdim edecek.

Festival pandemi nedeniyle geçen yıl fiziksel olarak düzenlenemediği için, 2020 yılında Ümit Ünal’a KAV Yılın Yönetmeni ödülünü getiren Aşk, Büyü, Vs. filmi de Çatlak’ın ardından gösterilecek.

Felsefeci-yazar Zeynep Sayın kendi ailesi üzerine Ara Güler tarafından çekilmiş 7 dakikalık kısa bir filmin gösteriminin ardından festival izleyicileriyle bir araya gelecek. Ailenin ana tema olduğu bu sohbet 3 Eylül Cuma günü saat 16.30’da Kraft’ta gerçekleşecek.

“Buradan Nereye Gidiyoruz?” başlığı altında ise iklim krizinin geldiği noktayı farklı yöneleriyle tartışmaya açacak bir panel bir de sohbet düzenlenecek. 4 Eylül Cumartesi günü saat 16.30’da Kraft’ta “Süheyla Doğan ile İklim Krizi, Ekoloji ve Kadın Olmak” başlıklı bir söyleşi gerçekleşecek. Kazdağı Koruma Derneği başkanı aynı zamanda Ekoloji Birliği eş sözcüsü ekofeminist Süheyla Doğan ağırlıkla ekofeminizm üzerine bir konuşma yapacak.

5 Eylül Pazar günü saat 16.30’da “Bu, Gelecek Yazların En Seriniydi” başlıklı bir panel düzenlenecek. Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşecek Defne Koryürek moderatörlüğündeki panelde Önder Algedik, Özlem Altıparmak, Ebru Baybara Demir yer alacak.

Festival kapsamında “Ali Erdemci ile Rastlantıdan, Kontrole… Film Yapımı; Hızlandırılmış Bir Giriş” atölyesi 7 Eylül’de saat 15.00’da AIMA’da gerçekleşecek.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version