Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babacan: Seçim açık farkla kazanılmalı, ucu ucuna olursa kırk türlü oyun olabilir

Babacan: Seçim açık farkla kazanılmalı, ucu ucuna olursa kırk türlü oyun olabilir


“Seçim günü geldiğinde açık bir farkla seçim kazanılırsa hiç kimse bir şey yapamaz. Açık farkla kazanmak gerekiyor seçimi. Uç uca olursa kırk türlü oyun olabilir”

Seçim süreciyle ilgili  değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Seçim günü geldiğinde açık bir farkla seçim kazanılırsa hiç kimse bir şey yapamaz. Açık farkla kazanmak gerekiyor seçimi. Uç uca olursa kırk türlü oyun olabilir” dedi. FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Babacan özetle şunları söyledi.

 

‘HEDEF, PARLAMENTER SİSTEM OLMALI’ 

 

“Güçlendirilmiş parlamenter sistem isteyen partilerle yakın bir diyalog içindeyiz. Bundan sonraki süreçte biraz da iş birliği aşamasına geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir parti parlamenter sisteme kendi başına götürebilecek Meclis aritmetiğine sahip olmayacak. Parlamenter sistem isteyen partiler vatandaşımızın karşısına çıkarken beş, altı ayrı sistemle çıkarsa bunun güven açısından çok ikna edici olacağı kanaatinde değiliz. Türkiye’nin önünde tek bir parlamenter sistem hedefinin olması lazım.

 

‘ADALET VE HUKUK KONUSUNDA SAĞLAM DURACAK BİR İKTİDAR’  

 

Ekonomiyle ilgili kurumları ayağa kaldırmamız bir aydır. İç işleyişini yeniden yapılandırmak, dürüst ve ehil kadroları işin başına koymak, bağımsız olması gereken kurumların tam bağımsızlığını sağlamak maksimum bir ayda biter. Gençlere ‘Rahat nefes alın, sosyal medyada istediğiniz paylaşın, kimse sizi paylaşımlarınızdan dolayı yargılamayacak’, gazetecilerimize ‘Hiçbir gazeteciyi eleştirel yazdığı, çizdiği, konuştuğu için işten kovdurmayacağız’ diye hükûmetin ilk gün yapılacağı açıklama dahi ülkeye bir nefes aldırır. Adalet ve hukuk konusunda sağlam duracak bir iktidar kurulduğu gün bu ülkeye oluk oluk para akmaya başlar.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version