Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Allah’ın ayetlerini ucuza satanlar

Allah’ın ayetlerini ucuza satanlar


YORUM | ALPER ENDER FIRAT

Son bir hafta içinde Ahmet Taşgetiren, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ve Hayrettin Karaman’ın açıklamaları bir kere daha İslamcı mahallenin iflah olmaz, iflah olmaya da hiç niyeti olmayan, din tüccarı bir hırsızlık güruhu olduğunu gösterdi. Bu hırsızlık öylesine içselleştirilmiş, öylesine benimsenmiş ki karakter haline gelmiş; korkarım ki sır perdesi açılsa, bütün gerçekler ortaya dökülse yine de iflah olmayacaklar.

Ahmet Taşgetiren önceki günkü yazısında ortalıkta dolaşan bir WhatsApp mesajından bahsediyor ve diyor ki “Muhafazakar camia içinde tanınmış hocaların değerlendirmelerinin yer aldığı bir mesaj dolaşıyor. Orada, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım deniyor,” diyor.

Yani muhafazakar mahallede hocalar, cemaat liderleri, tanınmış kanaat önderleri “Bütün yanlışlarına rağmen bu hükümet giderse yerine CHP gelirse elde ettiğimiz kazanımları kaybederiz” mesajı verip, içinde Taşgetiren’in de olduğu siyaseten kafası karışanlara aklınızı başınıza devşirin diyorlarmış.

Yani bu hocalara göre kazanımlarımızı kaybetmemek için yaşanan her şeyi içinize sindirip AKP iktidarını desteklemeye devam etmek gerekir. 

Bu hocalara buradan soralım, AKP iktidarıyla ne tür kazanımlar elde ettiniz de kaybetmekten bu denli korkuyorsunuz.

Devlet yönetimini derin yapıya teslim etme karşılığında arazi rantı, kupon araziler ve kamu ihaleleri üzerinden milyarlarca dolar soygun yapan Doğu Karadeniz çetesi size ne tür kazanımlar sağladı? Tıksırıncaya kadar çaldıkları mallardan attıkları üç beş kemik mi aklınızı başınızdan alıyor yoksa Cemaat’ten çalıp size aktardıkları yurtlar, okullar mı?

Zalim bir ordu tarafından yerle bir edilmiş şehir düşünün, adalet binası, hukuk çatısı, insanlık değerleri yerle bir edilmiş, kentte ayakta hiçbir şey kalmamış, en önemlisi de inanç anıtı tarumar olmuş, bombalar kendisine ait üç beş binaya isabet etmedi diye zalimlere temenna etmek nasıl bir ruh halidir?

Ucuz maaşlara, küçük dünyalık çıkarlara fit olurken Allah’ın ayetlerini ucuza sattığını düşünmüyor olmaları ne acıdır. Ülkenin bütün hortumlarını kendilerine bağlayanlar biraz da size atıyor siz de “Allah’ın indirdiği kitabın bir bölümünü gizlemek karşılığında küçük ufkunuzun küçük torbasını dolduruyorsunuz. Ama bunu yaparken, “Allah’ın indirdiği kitabın bir bölümünü gizleyenler ve onu az bir şey karşılığında satanlar yok mu, onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Allah kıyamet gününde onlarla konuşmayacak, onları arındırmayacak! Onlar için elem verici bir azap vardır” (Bakara 174) ayetine muhatap olduğunuzu düşünmemeye, Allah’ı kandırdığınızı zannetmeye devam edin.

Bir cemaat ya da İslami bir organizasyon neden vardır? Bunların var olma sebepleri dini bir görüntü vererek ülkenin zenginlik kaynaklarını kendine devşirmek midir yoksa yaratılmış herkesi Allah’ın mesajına muhatap etmek midir?

İslam’ın mesajını insanlara ulaştırmak gibi bir derdiniz olsaydı, iktidarlar bir olup arkada bıraktığınız enkaza biraz olsun dönüp bakardınız. İktidarla beraber yaptığınız zulümlerin, hırsızlığın, yolsuzluğun, vicdansızlığın nelere sebep olduğuna kafa yormayı denerdiniz. İmansızlığın, deizmin, ateizmin bu topraklardaki en yüksek seviyeye ulaşmasındaki gayretlerinizi önünüze koyup bakardınız.

Siyaseten kafası karışıklara aynı çağrıyı 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra da yapmışlardı, aman iktidar elimizden gitmesin saikiyle verdiğiniz yetki ile üzerinde İslami urba olan tam bir canavar ortaya çıkardığınızı bilmem hatırlıyor musunuz?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen’in 15 Temmuz’dan sonra el konulan yurt ve okullarla ilgili yaptığı açıklamalar hak, adalet, can ve mal güvenliği konusunda görüşlerin Recep T. Erdoğan’dan bir farkının olmadığını gözler önüne serdi.

Din bu güruh için sadece soygunlarına bir kılıftan başka bir şey değil.

Allah’ın ayetlerini ne de ucuza sattılar.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version