Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP Grup Başkanvekili Turan: HDP kimi isterse Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı o olacaktır

AKP Grup Başkanvekili Turan: HDP kimi isterse Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı o olacaktır


AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, HDP kimi isterse Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının o kişi olacağını öne sürdü.

Bülent Turan, Meclis’te gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, 1 Ekim’de yeni yasama yılına başlayacak olan TBMM gündemine ilişkin bilgi verdi. Turan, yeni yasama döneminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayacağını, Meclis tatildeyken bakanlığa getirilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yemin edeceğini söyledi.

 

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ile ilgili tartışmalara da değinen Turan, muhalefetin aday ismini açıklamamasının bir “seçim stratejisi olmadığı”, tamamen hazırlıksız olmaları ve ittifakın diğer paydaşlarının onayını alamamalarından kaynaklı bir tartışma olduğunu ifade etti.

 

“Görülen o ki, HDP kimi isterse, Millet İttifakı’nın adayı o olacaktır. Millet İttifakı’nın adayı, aynı zamanda HDP’nin dile getirdiği özgürlük ittifakının da adayı olacaktır. Dün ‘İktidara geldiğimizde HDP’ye 1-2 bakanlık verebiliriz’ diyen CHP’nin, bugün adayını HDP belirliyor. Kendi aralarında bir mutabakata varamayanlar, ülke yönetimine talip. “

 

KAYNAK: BBC TÜRKÇE – AYŞE SAYIN


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version