Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’in Birliğin Durumu konuşması | Canlı Blog


Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Birliğin Durumu konuşmasında geçen 12 aylık sürecin değerlendirmesini yapıyor ve önümüzdeki yıla dair mesajlar paylaşıyor.

Von der Leyen’in ikinci Birliğin Durumu konuşmasını, Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin Komisyon’un çalışmaları ve 2022 planlarına dair görüşlerini dile getireceği oturum takip edecek.

10. Birliğin Durumu konuşması hakkında bilmeniz gerekenler:

Covid-19 salgını ve aşılamaya ilişkin gelişmelerin Von der Leyen’in konuşmasında öncelikli başlık olması bekleniyor

AB’nin pandemide etkilenen üye devletlerin ekonomilerine 807 milyar euroluk destek paketini yine Leyen, bu seslenişinde detaylandıracak

İklim krizi ve insan hakları ihlalleri meselelerine dair değerlendirmelerin de Leyen’in konuşmasında yer alması öngörülüyor.

09:36

“AB, Covid-19 aşısında ‘doğru yolu’ izledi”

Von der Leyen, yavaş başlamasına rağmen Covid aşısı söz konusu olduğunda “AB’nin dünya liderleri arasında olduğunu” “zaman kaybetmediğini ” söyledi 

Şimdiye kadar 27 üye ülkeye 700 milyondan fazla dozun dağıtıldığını ve bloğun dünya çapında 130’dan fazla ülkeye 700 milyon doz daha teslim ettiğini belirtti.
“Dünyada bunu yapabilen tek bölge biziz” dedi “Bilimi takip ettik, Avrupa’ya ulaştırdık” ifadelerini kullandı

“Ancak kendimize güvenmek için her nedenimiz varken, kayıtsız olmak için hiçbir nedenimiz yok” sözleriyle uyarıda bulundu ve dünya çapında aşılamanın hızlandırılması çağrısı yaptı

09:29

Leyen: Gelecek yıl ‘karakter testi’ olacak

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, geçtiğimiz 12 ayın durumunu değerlendirmek ve gelecek yıl için planlarını özetlemek için yıllık “Avrupa Birliği’nin Durumu” konuşmasını yapıyor;

“Önümüzdeki yıl başka bir karakter testi olacak..() Birliğimize baktığımda, Avrupa’nın testi geçeceğini biliyorum” 

İnsanları Avrupa gençliğinden ilham almaya çağırdı, onların “empati ve dayanışmasını” ve “gezegenimize karşı bir sorumluluğumuz var” inancını övdü.

“Birliğimiz, gelecek neslimize daha çok benziyorsa daha güçlü olacaktır” dedi.

09:23

Komisyon nelerin bilinmesini istiyor? 2. Kısım; 

  • Ekonomik toparlanma: Bloğun önümüzdeki yedi yıllık bütçesini (1.2 trilyon euro) ve 807 milyar euroluk teşvik paketini içeren 2 trilyon euroluk bir pakete ulaşıldı.
  • Teşvik paketini finanse etmek için ilk kez AB tahvilleri çıkarıldı.
  • Ağustos ayı sonlarında sunulan ve üye devletlerin Brüksel’den gelen parayla ne yapacaklarını detaylandıran 18 ulusal toparlanma ve dayanıklılık planını onaylandı.

09:19

Komisyon nelerin bilinmesini istiyor? 1. Kısım; 

  • 27 ülkeden oluşan blokta 522 milyon doz aşı uygulandı. Yetişkin nüfusun yüzde 70’inden fazlası artık tam olarak aşılandı.
  • Dijital COVID Sertifikası, havacılık faaliyetinin kriz öncesi seviyesinin yüzde 70’inin üzerine çıkmasına yardımcı olan “açık ve güvenli bir Avrupa’nın sembolü” olarak kabul ediliyor.
  • Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi ve Avrupa İlaç Ajansı için daha güçlü yetkiler içeren ve AB’nin eczacılıkta stratejik özerkliğini oluşturan, gelecekteki sağlık krizlerine karşı yardımcı olacak bir strateji söz konusu

09:06

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, geçtiğimiz 12 ayın durumunu değerlendirmek ve gelecek yıl için planlarını özetlemek için yıllık “Avrupa Birliği’nin Durumu” konuşmasını yapacak


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version