Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

3 kentte yangın: Müdahale yetersiz

3 kentte yangın: Müdahale yetersiz


Dersim, Hakkari’de başlayan yangınlar yayılarak devam ediyor. Milas’ta ise ağaçlık alanda yangın çıktı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ile Dersim’in Pülümür ilçesinde çıkan yangınlar yayılarak devam ediyor. Yangınlara ekiplerin müdahalesi yetersiz kalıyor. 

 

DERSİM

 

Dersim’in Pülümür ilçesine bağlı Balpayam köyü ile Çiko ve Sungurcuk mezraları arasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor. İki gün önce ormanlık alanda çıkan yangına bölgede yaşayan yurttaşlar müdahale etti. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de yangına müdahale etmeye başladıkları kaydedildi. Geniş bir alana yayılan yangının, devam ettiği öğrenildi.

 

HAKKARİ 

 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehrî (Bağlar) köyünün Begirdî (Güzelkaya) ve Gerket (Zorgeçit) mezraları kırsalındaki ormanlık alanda dün çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle yayılarak devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde bölgeye gelen Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı söndürme ekipleri yangına müdahale etmekte etkisiz kalırken, ilçedeki özel şantiyelere bağlı iş makineleri ve belediye araçları da bölgeye sevk edildi. 

 

Yangın rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılmaya devam ediyor. 

 

MUĞLA

 

Muğla’nın Milas ilçesi Kıyıkışlacık Mahallesi’nin batı kısmındaki ağaçlık alanda yangın çıktı. Yükselen yangının kontrol altına alınması için bölgeye 2 helikopter ile çok sayıda arazöz ve iş makinesi sevk edildi.

 

Yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version