Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye alevlere teslim: ‘Meğer başımızda devlet yokmuş’

Türkiye alevlere teslim: ‘Meğer başımızda devlet yokmuş’






Türkiye alevlere teslim olmuş durumda. 4 ilde 9 noktada devam eden yangınların önü alınamıyor. Onlarca köy ve mahalle boşaltıldı. Alevler rüzgarında etkisiyle Marmaris Hisarönü’nda evlere kadar ulaştı. İlçe tahliye edildi. Bordum’da Mumcular-Armutçu arasında alevler yükseliyor. Muğla Çökertme de tamamen alevlerin arasında kaldı. Muğlalı bir vatandaiın isyanı ise çaresizliğin özeti oldu: ‘Meğer başımızda devlet yokmuş.’

Antalya’da Akseki ve Manavgat ilçelerinin sınırında bulunan Gülen Dağı’nda orman yangını etkisini artırdı. Gündoğmuş ilçesinde devam eden orman yangını ilçe merkezine doğru yaklaştı. Gündoğmuş merkezinden de alevlerin görülmeye başladığı belirtildi. Gündoğmuş ilçesi boşaltılıyor.

Denizli’de çıkan yangın da kısa sürede yayıldı. İki ev boşaltıldı. Vatandaşlar su tankerleriyle alevleri söndürmeye çalışıyor. Havadan müdahale yok. Arazözlerle yangının önü alınmaya çalışılıyor. Ancak rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayılıyor.

Adana’da ise anız yangını ormanlık alana sıçradı. Küçükcuma mevkiinde çıkan yangı kısa sürede yayıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sev edildi. Bozcalar mahallesinde yerleşim yerlerinin boşaltılması istendi.

Aydın’ın Bozdağan ilçesi de alevlere teslim. Yangına arazözlerle müdahale ediliyor. Bölgede bulunan mermer fabrikasındaki kepçeler de yangına müdahale için kullanılıyor. Burada da rüzgarın şiddeti alevlerin kısa sürede büyümesine neden oldu.








ÖNCEKİ YAZISadece ormanlar yanmadı
SONRAKİ YAZIHiç bir başarısızlığı üstlenmiyorlar: ‘Teflon’ rejimin ‘itibar’ savaşı!




***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version