Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tayyip Erdoğan açıkladı; sosyal medyaya geniş kapsamlı yasak yolda

Tayyip Erdoğan açıkladı; sosyal medyaya geniş kapsamlı yasak yolda






AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair gelişmeleri Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında değerlendiriyor. Erdoğan’ın açıklamalarına göre sosyal medyaya önümüzdeki haftalarda kapsamlı bir yasak gelecek.

Konuyla ilgili bir soru üzerine ‘sosyal medyaya hiç olumlu bakmadığını’ söyleyen Erdoğan, “Meclis’in açılmasıyla da birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyorum. Dürüst, doğru bir şeyi düşüneceğiniz yerde maalesef bu yalan yanlış haberlerle vatandaşımız çok farklı yöne doğru evriliyor. Buna bizim müsaade etmememiz lazım. ABD’de Twitter olayı nelere vesile oldu. Türkiye’de ofisimiz var, Türkiye’de senin ofisin yok.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

  • Şu anda ciddi manada kontrol altına alınmış vaziyette. Bütün araçlarımızla, helikopterlerle, arazözlerle ciddi bir güce ulaştık. Helikopterlerimiz, uçaklar çok büyük fonksiyon icra ettiler, ediyorlar.
  • Elbette yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde ta çıkış anından itibaren durduk. Bunların araştırmaları yapıldı. Yürüyen soruşturmalarda gözaltına alınanlar, tutuklananlar var. Aldığımız istihbaratlar da var. MİT’in verdiği bilgiler, Emniyet İstihbarat’ın verdiği bilgiler var. Bunlar arasında ailesi terör örgütüyle iltisaklı kişiler de var.
  • Yangınla mücadele hava filomuzu çok daha verimli hale getirdik. Su atma kapasiteleri artırıldı. Kiralama yolunu da gittik. Dost ülkelerden ayrıca destekler geldi.
  • Uçakla her yerden su alamıyorsunuz. Ancak denizden su alıyorsunuz. Şu an dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna girdik.
  • Gözü var görmez, kulağı var duymaz. Her şey dört dörtlüktür diye bir iddianın içinde değiliz. Ama şöyle bir gerçek var; yangınla mücadele ediyorsunuz. Bütün imkanlarınızı seferber ediyorsunuz.
  • Daha ilk günde zarar tespit komisyonlarını devreye soktuk. Valilerle birlikte çalışmalara başladılar. TOKİ işi üstlendi, 1 ay içinde inşaatlarımıza başlayacağız. Hedef, 1 yıl içinde inşaatları bitirmek. Yanan konutları en uygun şekilde yapıp bitirmek.
  • Anayasa’nın 169. maddesi çok açık; yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir. Yapılandırmaya gidemezsiniz. Yanan orman yerlerini nasıl ağaçlandırdığımız ortada. Hızla ağaçlandırma faaliyetlerine bir defa başlayacağız.
  • Türk Hava Kurumu devletin bir kurumu değildir. THK, nasıl çeşitli akıflar dernekler varsa, bunlardan biridir. Uçakların bakımını yaptırmayanlar eski yöneticileri.
    Şimdi çıkıp THK’yı çalıştırmıyor diyorlar. THK’yı çalışamaz hale getiren sizsiniz.








ÖNCEKİ YAZIİçişleri Bakanlığı’ndan sel uyarısı: Risk devam ediyor, güvenli bölgeleri terk etmeyin
SONRAKİ YAZI‘Cezaevlerinde katliam’ çağrısı yapanları bekleyen son!




***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version