Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahliyelerin bitimine bir gün kala, Kabil Havaalanı yakınlarında roketli saldırı


ABD füzesavar savunma sistemleri, Kabil Havaalanı yakınlarından pazartesi sabah saatlerinde en az 5 roketin ateşlendiğini tespit etti.

AP, görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberinde atılan füzelerin Kabil Havaalanı yakınlarındaki Salim Karwan mahallesine düştüğünü duyurdu.

Reuters’e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen bir ABD yetkilisi, son roketli saldırıda ilk gelen raporlara göre Amerikan askerlerinin can kaybı yaşamadığını belirterek, bu bilginin değişebileceğini bildirdi.

Afgan medyası ise roketlerin bir araçtan ateşlendiğini ve başkentin çeşitli bölgelerine isabet ettiğini duyurdu.

ABD’nin Afganistan’dan çekilme süreci yarın tamamlanıyor. ABD ve müttefikleri şu ana kadar 114 bin 400 kişiyi tahliye etti.

ABD Başkanı Joe Biden, önceki gün yaptığı açıklamada 24 ila 36 saat içinde Kabil Havaalanı’na yeni bir saldırı olacağı yolunda istihbarat aldıklarını söylemişti.

Tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na yakın bölgede, 26 Ağustos’ta iki ayrı patlama meydana gelmişti.

Havalimanındaki terör saldırılarında çok sayıda sivil, Taliban mensubu ve ABD askeri ölmüştü. Ülkeden ayrılmak üzere olan ABD ordusu, intihar saldırısıyla aynı gün havalimanı yakınlarında mühimmat imha işlemleri yapmış ve 4 büyük patlama sesi daha duyulmuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version