Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Siirt’te siyasetçilere alkış ve zılgıtlı karşılama

Siirt’te siyasetçilere alkış ve zılgıtlı karşılama


SİİRT – “Özgürlük Zamanı” kampanyası çerçevesinde Siirt’te halk ziyaretinde bulunan DBP ve HDP eş genel başkanları ile partililer, alkış, zılgıt ve sloganlarla karşılandı. 

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Özgürlük Zamanı” kampanyası çerçevesinde Siirt’e akşam saat 16.00’da HDP il binası önünde yapacağı miting öncesi halkla buluştu. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kurtalan ilçesinde oluşturulan konvoyla Siirt’e geçti. Güzergahta boyunca alkış, zılgıt ve zafer işaretleriyle karşılan konvoyu, HDP il binasına geçti.

 

HALK ZİYARETİ

 

Sancar ve Aydeniz’le birlikte HDP sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Feleknas Uca, Remziye Tosun, Necdet İpekyüz, Sıddık Taş, Ömer Öcalan, İmam Taşçıer ile TJA, Barış Anneleri, parti yöneticileri halk ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Büyük bir ilgi gören partililer, “HDP halktır halk burada”, “Berxwedan jiyan e” ve “Bijî berxwedana HDP” sloganlarıyla karşılandı. Sancar ve Aydeniz, GAP, Güres, Aydınlar ve Cumhuriyet caddesi bulunan iş yerlerini ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyarette esnasında halk ve esnaf akşam saat 16.00’da yapılacak büyük buluşmaya davet edildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version