Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sığınmacıları açıktan hedef gösteren Ümit Özdağ’a tepkiler büyüyor

Sığınmacıları açıktan hedef gösteren Ümit Özdağ’a tepkiler büyüyor


Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Kırşehir’de bakkal açan bir Afganlıyı resmen hedef gösterdi. Sığınmacılara karşı tavrıyla bilinen Özdağ, Afgan bakkalın fotosunu paylaştığı Twitter hesabından, “Kırşehir merkezde Afgan Market-Sahibi Afganistanlı bir genç” ifadelerini kullandı.

Özdağ’ın paylaşımı sosyal medyada büyük tepki çekti. ‘Irkçılıkla, masum insanları hedef göstermekle, insanları tahrik etmekle’ suçlanan Özdağ, ardından bir başka paylaşımda bulundu. Bu tweet’inde ise “Kırşehir’de bu markete yönelik Allah korusun bir eylem olursa sorumlusu sığınmacıların ülkelerine dönmesini isteyenler değil, bu polıtıkayı sabote etmek isteyen emperyalizmin temsilcileridir. Sığınmacılar ülkelerine Türkiye’nin dostları olarak dönecekler.” ifadelerini kullandı.

‘Faşist’ olarak nitelenen Ümit Özdağ, ilk tweet’ini eleştiren gazetecileri de hedef göstermeyi ihmal etmedi. TR724 yazarlarından Tarık Toros’un, “O marketi işleten genç değil.. Bunu paylaşıp hedef gösteren kişi toplum zararlısıdır..! Uzak durun.” paylaşımına hakaret edip, iftira atarak cevap verdi.

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version