Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

#ŞemdinliYanıyor: Orman yangını söndürülmüyor, aynı duyarlılığı bekliyoruz

#ŞemdinliYanıyor: Orman yangını söndürülmüyor, aynı duyarlılığı bekliyoruz


Şemdinli’ye bağlı Nerkole köyünde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Dün akşam saatlerinde başlayan yangına müdahale edilmemesine tepki gösterildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nerkole köyünde bulunan ormanlık alanda dün akşam yangın çıktı. Saatlerdir devam eden yangın etkisini giderek arttırıyor. Bölgede herhangi bir müdahalenin yapılmadığı ormanlık alanda, yangının diğer köylere de yaklaştığı belirtildi.

 

Yaşanan orman yangınına herhangi bir müdahale yapılmaması ise tepkilere neden oldu. JinNews’te yer alan habere göre, Yangının söndürülmesi için dijital medya hesaplarından paylaşımda bulunan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Tekin, “Şemdinli’de ormanlarımız yanıyor. Son zamanlarda ülkede orman yangınları ile ne felaketler yaşandığına hepimiz şahit olduk” dedi.

 

“AYNI DUYARLILIĞI BEKLİYORUZ”

 

Tekin, “Söndürmek içinde ülke olarak seferber olduk. Aynı duyarlılığı burası için de bekliyoruz. Derhal müdahale edilmeli” diyerek, Şemdinli Belediyesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu.

 

Dijital medya hesapları üzerinden bir diğer çağrı ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede’den geldi.

 

Sait yangına ilişkin “Şemdinli’de yangına derhal müdahale edilmelidir. Ormanlarımızı yakmalarına sessiz kalmayacağız. #Şemdinliyanıyor #ormanlarımızyanıyor” paylaşımında bulundu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version