Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şanlıurfa’da yol kesip ‘AK Parti istifa’ sloganı atan çiftçiler gözaltına alındı

Şanlıurfa’da yol kesip ‘AK Parti istifa’ sloganı atan çiftçiler gözaltına alındı


Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde elektrik kesintilerini protesto eden çiftçiler, Şanlıurfa-Mardin karayolunu traktörlerle ulaşıma kapatarak “AK Parti istifa” sloganı attı.

Dicle Elektrik A.Ş.’nin (DEDAŞ) elektrik kesintileri nedeniyle ürünlerinin zarar gördüğünü belirterek karayolunda eylem yapan Şanlıurfalı çiftçiler, jandarmanın sert müdahalesiyle karşılaştı. Elektrik kesintilerini protesto eden çiftçiler “AK Parti İstifa” slogan atınca jandarma göz yaşartıcı gazla çiftçilere saldırdı. Jandarma çiftçileri karga tulumba gözaltına alındı.

ÇİFTÇİLER: VALİ GELSİN BİZLE GÖRÜŞSÜN

Daha önce konuyla ilgili basın açıklamaları yapan, AKP il binası ve DEDAŞ önünde toplanan çiftçiler, sorunları çözülmediği için yolları trafiğe kapatarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Dün Akçakale yolunu trafiğe kapatan çiftçiler, bugün ise Urfa-Mardin yolunu trafiğe kapattı. Jandarmanın saldırdığı eylemde, gözaltına alınan çiftçilerin olduğu öğrenildi.

Daha önceki çiftçi eylemlerinde yer alan ve DEDAŞ yetkilileri ile geçtiğimiz günlerde görüşme yapan çiftçiler arasında yer alan Cevher Türk’ün gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Cevher Türk “Hakkımı aradığım için gözaltına alındım, şu an konuşamıyorum” dedi.

Jandarmanın göz yaşartıcı gaz kullanmasına ve gözaltı yapmasına rağmen dağılmayan çiftçiler eyleme devam ediyor. Çiftçiler, sorunlarının hâlâ devam ettiğini, ekinlerinin elektrik kesintisi nedeniyle zarar gördüğünü belirterek, Vali Abdullah Erin gelip kendileriyle görüşmediği takdirde dağılmayacaklarını aktardı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version