Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Reyhan İnandı: ‘Cezaevindeki Orhan İnandı Emniyet’e götürüldü, ağır işkence ile ifadeye zorlanıyor

Reyhan İnandı: ‘Cezaevindeki Orhan İnandı Emniyet’e götürüldü, ağır işkence ile ifadeye zorlanıyor


Kırgızistan’tan MİT tarafından kaçırılarak getirildikten eğitimci Orhan İnandı’nın cezaevinden alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve ağır işkence ile ifade vermeye zorlandığı belirtildi.

Kırgızistan’dan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kaçırılarak Türkiye’ye getirilen eğitim Orhan İnandı’nın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tekrar sorguya alındığı belirtildi.

 

Orhan İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Eşim Orhan İnandı’nın ani biçimde cezaevinden alınıp Ankara TEM’e götürüldüğü, ağır işkence ve baskıyla ifadeye zorlandığına dair kuvvetli duyumlar aldım. Yetkililere ulaşmaya çalışıyorum. Sağlığı ile ilgili endişe içerisindeyim” dedi.

 

31 Mayıs tarihinde Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı, 5 Temmuz tarihinde Türkiye’ye getirildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Orhan İnandı’nın kamuoyuna sunulan fotoğrafta bir elini diğer eliyle desteklediği görülmüş ve işkenceye uğradığı belirtilmişti. Adli Tıp Uzman Şebnem Fincancı Korur, inandı’nın askı işkencesine uğradığını söylemişti. Reyhan İnandı, eşinin sağ kol dirseği ile omuzu arasındaki 3 kırık tespit edildiğini ve elini kullanamadığını ifade etti.

 

Orhan İnandı, polis ve savcılık sorgusunda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı kabul etmemişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version