Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Perinçek, Taliban militanlarını Atatürk’ün yiğitlerine benzetti

Perinçek, Taliban militanlarını Atatürk’ün yiğitlerine benzetti


20 yıl sonra Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinin ardından Taliban’ı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş Savaşı’na benzeten Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ‘‘Nükleer silahları olan ABD emperyalizmi, Afgan milletinin bağımsızlık sevdasına ve iman dolu göğsüne çarptı ve yıkıldı.’’ dedi.

Perinçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “30 Ağustos zaferi mazlum milletleri ateşledi. Hindistan, Afganistan’dan Suriye, Cezayir’e kadar cesaret verdi. 1922’de ön cephede Atatürk Türkiyesi vardı. Bugün Afgan milleti var. Ne mutlu Türk milletine 30 Ağustos ateşi Afganistan’dan parlıyor” ifadelerini kullandı.

Perinçek, “Dünya, tıpkı 99 yıl öncesindeki gibi yeni bir devrimci yükseliş içine girmiştir. Nükleer silahları olan ABD emperyalizmi, Afgan milletinin bağımsızlık sevdasına ve iman dolu göğsüne çarptı ve yıkıldı. Ne mutlu biz Türk milletine, 99 yıl önce mazlumlar dünyasına umut ve cesaret veren 30 Ağustos zaferinin kahramanıyız. Ne mutlu biz Atatürk’ün yiğitlerine, 30 Ağustos’ta yükselttiğimiz kurtuluş bayrağı, yüzyıldır elden ele geçti ve bugün Afganistan’da dalgalanıyor.” ifadelerini kullandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version