Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kemal Özkiraz, Kılıçdaroğlu ile görüştü: KHK’lıların tamamı görevine dönecek

Kemal Özkiraz, Kılıçdaroğlu ile görüştü: KHK’lıların tamamı görevine dönecek


Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK’lılarla ilgili çıkışına dair önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta perşembe günü Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinde bu konun gündeme geldiğini anlatan Özkiraz, CHP’nin konuyla ilgili kapsamlı bir eylem planı olduğunu anlattı. Özkiraz, “Kemal Kılıçdaroğlu, bütün KHK’ların hukuksuz olduğunu söyledi. KHK’lıların tamamını görevlerine atayacaklarını anlattı. Bu konunun birebir şahidiyim.” dedi.

Kemal Özkiraz’ın konuyla ilgili soruya YouTube kanalından verdiği cevap şöyle:

“KHK’lıların talepleri de görüşmede gündeme geldi. Sayın Genel Başkanın elinde kapsamlı bir çözüm planı var. Muhtemelen bunun tamamını seçime ayırdıkları için şu anda ufak ufak spoilerlar veriyor. Sayın Genel Başkanın söylediği özetle şu: “Tüm KHK’lar hukuksuzdur. KHK’lar temelsizdir. KHK işlemi idari işlem olduğu için yargısız infazdır. Biz yargısız infaza kurban giden KHK’lıların hepsini önce görevlerine atayacağız. Sonra eğer hakkında açılmış davası olan, ceza alan vs. de varsa onların da yeniden yargılanmasını sağlayacağız.”

KHK’lıların tamamı CHP iktidarında görevine dönecek. Süren mahkemeler yine devam edecek. Bitmiş davalara da yeniden yargılama hakkı getirilecektir. Bu konunun birebir şahidiyim. Hatta bununla ilgili CHP’de bir genel başkan yardımcısı var. Bu işle görevlendirilmiş. Sayın Gülizar Biçer Karaca. KHK’lılarla içiçe çalışıyor. O yüzden bu konudan emin olabilirsiniz. CHP bununla ilgili çok kapsamlı bir eylem planı hazırlıyor.”

VİDEONUN 13.40’INCI DAKİKASINDAN SONRA KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI İZLEYEBİLİRSİNİZ…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version