Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Hizmet götürmek için’ liste topladılar, Cizre’deki HDP’lileri AKP’ye üye yaptılar

‘Hizmet götürmek için’ liste topladılar, Cizre’deki HDP’lileri AKP’ye üye yaptılar


HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, AKP’li isimlerin muhtarlardan “hizmet götürmek için” üye listeleri istediklerini ve haberleri olmadan AKP’ye üye yapıldıklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) üye olmak için Şırnak’ın Cizre ilçesinde parti binasına giden birçok kişi haberleri olmadan AKP ve başka partilere üye yapıldıklarını öğrendi.

 

HDP İlçe Örgütü’nün yeni yönetiminde yer alan Ahmet Benzer ve partiye üye olmak isteyen Ömer Çakır, parti üyeliğini sorguladığında AKP üyesi çıkarken, Cevher Acar ise ismini ilk defa duyduğu Milliyetçi Muhafazakar Parti’ye üye olduğunu öğrendi.

 

Her 3 isim de haberleri olmadan yapılan üyeliklere dair suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

 

‘ADINI İLK DEFA DUYUYORUM’

 

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Cevher Acar, kapatma davasına karşı HDP’ye üye olmaya gelirken ismini bilmediği bir partiye üyeliğinin çıkmasını şaşkınlıkla karşılayarak, “TC Kimlik numaramı nereden bulup beni bu partiye üye ettiklerini bilmiyorum. Buna karşı suç duyurusunda bulunacağım. Birçok kişi iradeleri dışında başka partiye üye yapılıyor. Bu nedenle halkımız üyeliklerini kontrol etmelidir” dedi.

 

Ömer Çakır da, AKP üyeliğini görünce şaşırdığını ifade ederek, “Biz partimize üyeliğimiz yapmak için geldik. Baktık ki AKP’de kaydımız çıktı. Şaşkınlık içerisine girdik. Hemen e-devlet üzerinden iptal edip HDP’ye üye oldum. Halkımız üyeliklerini kontrol edip kendi partilerine üyeliğini yapsınlar. Hepimiz partimize, HDP’ye üye olalım” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version