Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’li Önlü: Öcalan üzerindeki tecridi kırmalıyız

HDP'li Önlü: Öcalan üzerindeki tecridi kırmalıyız


URFA – PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin tüm topluma uygulandığını söyleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, “Tecrit devam ettikçe başka bir şey yapma şansımız yok. O nedenle tecridi kırmalıyız” dedi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, “HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyası kapsamında önceki dönem parti yöneticileriyle bir araya geldi. Urfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, HDP Kadın Meclisi üyesi Gülcihan Şimşek, Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra onlarca eski il ve ilçe yöneticileri katıldı. Toplantının yapıldığı salona, “Urfa’lıyız, HDP’liyiz, kazanacağız” ve “Em gel in li herderê ne serkeftin ya me ye” yazılı pankartlar asıldı. 

 

HDP’li Alican Önlü, partisinin geçtiğimiz yıl Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya gerçekleştirdiği “Demokrasi Yürüyüşü”nü hatırlatarak, bununla iktidarın yarattığı korku ikliminin yıkıldığını söyledi. Yürüyüşün ardından 1 Eylül 2020’de mücadele birliğinin sağlandığını vurgulayan Önlü, mücadelelerini adalet buluşmalarıyla sürdürüldüğünü kaydetti. 

 

DEMOKRATİK YÖNETİM 

 

“HDP’liyiz her yerdeyiz” programıyla AKP-MHP iktidarının yerine demokratik yönetim inşa çalışmaları başlattıklarını belirten Önlü, “İzmir’de katledilen Deniz yoldaşımızın annesinin bir sözü var, ‘Baş eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz’. Bu mücadele yöntemimiz. Bunu ortak bir mücadeleye dönüştürebilmek için bu buluşmaları gerçekleştiriyoruz. ‘HDP’liyiz her yerdeyiz’ şiarımızın nedeni, herkesi HDP’li yapmak değil, bütün farklı kesimleri bir araya getirerek, mücadeleyi büyütmek” dedi. 

 

‘AKP FELAKETE ÇEVİRDİ’

 

Orman yangınları ve sel felaketlerine dair Önlü, “Akdeniz’de yangınlar Karadeniz’de sel nedeniyle yaşamını yitirenlere baş sağlığı diliyoruz. Bazıları doğal afetti ama AKP-MHP iktidarı bu doğal afetleri felakete çevirdi. Doğal afet her yerde olur ama bu afetleri doğaldan çıkarıp yıkıma dönüştüren iktidarın kendisidir. Buraları rant yerine çevirdi ve tedbirini almadı. AKP-MHP aynı zamanda ırkçılık ile felaket oluşturuyor. Bunu en bariz yaşandığı yerlerden biri de Urfa’dır. Diğer halklar ile Kürtlerin ortak yaşamını zehirledi” ifadelerini kullandı. 

 

ULUSAL BİRLİK 

 

Bölgede Dicle Elektrik ve Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) yüksek faturaları, elektrik kesintileri ve altyapı sorunlarına değinen Önlü, DEDAŞ’ın özel olmadığını, devletin kendisi olduğunun altını çizdi. Urfa’nın HDP için önemli bir kent olduğunu dile getiren Önlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihte hakların, inançların birlikte yaşadığı bir yeri, çatışmaların mekanı haline getirmek istiyorlar. Biz tam tersini istiyoruz. Çelişkiler yaratmak istiyorlar ama biz birliğimizi sağlayacağız. Kürt halkının parçalanmışlığını istiyorlar ama biz ulusal birliği önümüze koyacağız. Halkları inançları bir birine kırdırmak istiyorlar ama biz bütün kesimler ile demokratik ulus hedefleyeceğiz.” 

 

‘TECRİT KIRILMALI’

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride değinen Önlü, şunları söyledi: “Yoksulluğun, fakirliğin, doğa katliamının, ırkçılığının, kadın katliamının önüne geçmek için bir şey şart ancak oradan başlamak gerek: Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerekiyor. Tecrit devam ettikçe başka bir şey yapma şansımız yok. Tecridin mutlaka kırılması gerekiyor. Sadece Sayın Öcalan üzerinde değil, tüm toplum üzerinde tecrit uygulanıyor. Sayın Öcalan, ‘Demokratik siyaset üzerinde tecrit var, toplumun üzerinde tecrit var. Bunu kırarsanız, tecrit kırılır’ demişti. O nedenle tecridi kırmalıyız.”

 

Önlü’nün açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version