Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Günay: Açlık grevi eylemi çözümün adresini gösteriyor

Günay: Açlık grevi eylemi çözümün adresini gösteriyor


KONYA – Kulu’da halk buluşmalarında konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, tutukluların açlık grevi eylemleriyle çözümün adresini gösterdiğini belirterek, “Öcalan barışın ve demokrasinin gelmesi için en önemli aktördür” dedi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “HDP’liyiz her yerdeyiz” programı kapsamında Konya’nın Kulu ilçesinde halk buluşması ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. HDP Sözcüsü Ebru Günay, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyelerinden oluşan heyet, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği ziyaret, yürüyüşe dönüştü.

 

Esnaf, yaşadıkları sorunları dinleyen HDP’lileri, “Sizleri özledik” diyerek karşıladı. Heyet, ziyaretler sırasında halk tarafından da alkışlarla karşılandı. 

 

CEZASIZLIK POLİTİKASI

 

Heyet, esnaf ziyaretinin ardından HDP Kulu İlçe Örgütü binasına geçti. Burada gerçekleştirilen halk toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Günay, ırkçı katliamlara değindi. Kürtlere yönelik her saldırıda cezasızlık politikasının uygulandığını söyleyen Günay, “Failler hukuk karşısında hesap vermiyorlar. Aksine bu ülkenin yetkilileri tarafından ‘iyi çocuklar’ denilerek korundular. Bu iktidarın Kürt düşmanı olduğunu çok iyi biliyoruz” diye belirtti. 

 

‘ÖRGÜTLENME’ VURGUSU 

 

İktidarın Kürtlere yönelik “düşman” politikasına karşı neler yapılması üzerine duran Günay, şunları söyledi: “Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’si, Sunni’siyle bir bütün olduğumuzu göstererek, örgütlenerek yol almak bizler açısından çok önemli. Partimize yönelik bu saldırılara cevap vermek için ‘HDP’liyiz her yerdeyiz’ diyerek, halkımızla bir aradayız. Partimize yönelik saldırı Kobanê kumpas davasıyla başladı. Ancak bizler bugün Kulu’da gezerken de fark ettik ki HDP’yi kapatmak kolay olmayacak. Çünkü biz çalışmalarımızı duvarlar arasında sınırlandırmadık, çalışma alanımız işçilerin olduğu her yer, kadınların emek harcadığı bağ bahçelerdir, sokaklar, fabrikalardır. Her koşulda mücadele etmeye ve bir arada bulunmaya devam edeceğiz.”

 

MÜCADELE GELENEĞİ

 

Halkla birlikte dim dik ayakta olduklarını vurgulayan Günay, “HDP bir mücadele geleneğidir. 40 yıldır bu topraklarda tüm anti demokratik uygulama ve zulme rağmen emek harcadı ve mücadele ederek bu günlere geldi. Bunu daha çok büyütmemiz hepimizin boynunun borcudur. HDP ruh ve gönül birliğidir” diye aktardı. 

 

‘BARIŞIN ADRESİ İMRALI’

 

Mücadelelerinin her alanda kararlıkla sürdüğünü ifade eden Günay, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkati çekti. “Cezaevinde açlık grevinde olanlar çözümün adresini gösteriyor. Barışın adresi İmralı’dır. Sayın Öcalan barışın ve demokrasinin gelmesi için en önemli aktördür. Savaş ve çözümsüzlükte ısrarın adının İmralı’da Sayın Öcalan’a tecrit uygulamak olduğunu biliyoruz. Tecridi uygulayarak barışın sesini kısmaya çalışıyor ama ne geçmişte başardı ne de bugün başaracak. Kürtler ve dostları barış için mücadele etmeye devam edecek. HDP’liyiz her yerdeyiz demenin gücü de buradan geliyor” ifadelerini kullandı. 

 

Halk toplantısının ardından heyet, Kulu’nun Omeranlı (Tavşançalı) beldesinde halkla buluştu. Omeranlı’da esnafı ziyaret eden heyet, ardından kitlesel bir şekilde Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceova beldesine geçti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version