Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu 5 ay sonra TBMM’den götürüldüğü yerde: ‘Bahçeli emretmiş, Şentop izin vermişti’

Gergerlioğlu 5 ay sonra TBMM’den götürüldüğü yerde: ‘Bahçeli emretmiş, Şentop izin vermişti’


HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 21 Mart 2021 tarihinde milletvekilliği düşürülüp TBMM’den polis zoruyla çıkarıldığı yerde tam 5 ay sonra poz vererek, “Halkın iradesini kimse yenemez” dedi.

Bir haberi paylaştığı için 2,5 yıl hapis eczasına çarptırılan, bu cezası Yargıtay tarafından onandığı için de milletvekilliği düşürülüp TBMM’den polis zoruyla çıkarılan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, aylar sonra polislerin darp ederek kendisini çıkardığı lavabonun önünden zafer işaretiyle poz verdi. Gergerlioğlu, 21 Mart günü TBMM’de sürdürdüğü adalet nöbeti sırasında abdest aldığı sırada polisler tarafından sürüklenerek Meclis’ten çıkarılmıştı.

 

Twitter hesabındaki paylaşımında Gergerlioğlu, “21 Mart günü TBMM’den cebren, haramice çıkarıldığım yerdeyim. Devlet Bahçeli emretmiş, TBMM başkanı @MustafaSentop izin vermesiyle bir sabah namazı vakti HDP gruptaki lavabo önünden karakola götürülmüştüm. Halkın iradesini kimse yenemez. Hakkı ve halkı korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Gergerlioğlu, burada yaptığı konuşmada, “Çıplak arama ve çok hak ihlalini ortaya çıkardığım için iktidar Yargıyı etkilemiş, uyduruk ceza onatılmış ve AYM kararı beklenmeden, millete sığındığım TBMM’deki adalet nöbetime müdahale etmişlerdi. O sabah çıkarıldığım yerden, TBMM HDP grup koridorundan kamuoyuna mesajlarım var. Vekil olarak buradayım. Hiçbir zorlalıkla halkın hakkı haksızlıkla ayaklar altına alınamaz diyorum” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version