Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Aytunç Erkin’den şok yorum: Ya Fethullahçılar haklı çıkarsa!

Halk TV’de yayınlanan ve Aytunç Erkin /Gazeteci, Ali Duran Topuz /Gazeteci,  Tuba Torun /Hukukçu, Barış Pehlivan /Gazeteci’nin yorumcu, Gökmen Karadağ’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Sedat Peker’in 15 Temmuz’da dağıtılan kayıt dışı silahlarla ilgili sözleri tartışıldı.

Programda can alıcı, ya da onun açısından can yakıcı yorumu Sözcü Gazetesinden Aytunç Erkin yaptı.

Erkin, Peker’in anlatımlarıyla 15 Temmuz’un karanlık taraflarının ortaya çıkması sonrası,  “Türkiye’de tekrar Fethullahçılar biz haklıydık, bakın görüyor musunuz? gibi bir şeye dönerse ne olacak” diye sordu.

Moderatör Karadağ, şu anda böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

GAZETECİLİK ADINA UTANÇ VERİCİ

Aytunç Erkin’in yaptığı değerlendirmeler gazetecilik açısından yüz karası.

Erkin’in bir gazeteci olarak gerçeklerin ortaya çıkması için soru sorma, sorgulama, belki yeri gelince şeytanın avukatlığını yapma anlamında yaklaşım sergileme yerine taşıdığı bir endişe var.

“Acaba içeriden biri olan Sedat Peker’in bu açıklamaları, FETÖ’cülerin bugüne kadar söylediklerini haklı çıkarır mı? 15 Temmuz gerçekten AKP tarafından kurgulanmış kontrollü bir darbe girişimi mi idi?”

Sözcü Gazetesi mensubu Aytunç Erkin’in tek endişesi bu.

Açık diyemiyor ama dilinin altında söylemek istediği şu:

“Ey Sedat Peker. Paylaşımların FETÖ’cüleri haklı çıkarmaya başladı. Yanlış yola girdin. Kendine gel. Ne güzel, bu kesimi toplum nazarında günah keçisi yapıp bu defteri kapatmıştık. Sen ne yapmaya çalışıyorsun.”

Erkin’i ve o kafadakileri büyük bir endişe sarmış olmalı.

Gerçek ortaya çıkmamalı ki masum Harbiyeli gençler hapiste tutulsun, askeri öğrencileri öldüren eli kanlı katiller ise kanunların koruması altında olmalı.

YALANCILIĞI TESCİLLİ

‘Fetö’nün şifresi’ adlı kitabın yazarı Aytunç Erkin, Sözcü’deki köşesinde Türkiye uzmanı Nicholas Danforth imzalı bir raporu kaleme almıştı.

ABD’li düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nün raporuna atıfta bulunan Erkin, raporda imzası bulunan Nicholas Danforth’un eşinin eski bir CIA ajanı olduğunu öne sürdü.

Erkin’in yazısını okuyan Danforth sosyal medya hesabından İngilizce şu ifadeleri kullandı: “Eşimin bir CIA ajanı olduğunu öğrenmenin en şok edici yanı, evli olduğumu bile bilmememdi.”

Erkin’in duyumlara komplolara dayalı yalan haberciliği tescil edilmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version