Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa’da aşı sertifikası kararına karşı çıkanlar dördüncü haftasında sokakta

Fransa'da aşı sertifikası kararına karşı çıkanlar dördüncü haftasında sokakta

Fransa’da Koronavirüs aşısını çeşitli meslek grupları için zorunlu kılan ve günlük hayatın pek çok alanında aşı sertifikası gösterilmesini ön gören düzenli dördüncü haftasında da protesto edildi.

Fransa’da Anayasa Konseyinin onayladığı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) yasasının getirdiği kısıtlamalara ve aşı zorunluluğuna karşı çıkan yüz binlerce kişi, art arda 4 haftadır protesto düzenliyor.

Gösterilerin 4. haftasında 3 bin güvenlik gücünün görevlendirildiği Paris’te, yağmurlu havaya rağmen Sarı Yelekliler ve aşırı sağcılar gibi farklı oluşumlar, pazartesi yürürlüğe girecek yasayı protesto için 4 farklı gösteri düzenledi.

Katılımın geçen haftalara göre daha yoğun olduğu gözlemlenen Paris’te Pont de Neuilly’de toplanan binlerce kişi, polis kordonu eşliğinde Avenue Victoria’ya doğru ilerledi. Güvenlik güçleri, kortejin dışına çıkmaya çalışan bazı göstericilere göz yaşartıcı gaz ve coplarla müdahale etti.

İçişleri Bakanlığı, gösterilere ülke çapında 237 bin, başkent Paris’te 17 bin, Toulan kentinde 19 bin kişinin katıldığını duyurdu.

Protestolarda 35 kişi gözaltına alınırken, 7 polis hafif yaralandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version