Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Escape From Turkey’ kitabı yayınlandı: ‘300 mağdur 15 Temmuz sonrası yaşadıklarını anlattı’

‘Escape From Turkey’ kitabı yayınlandı: ‘300 mağdur 15 Temmuz sonrası yaşadıklarını anlattı’


Advocates of Silenced Turkey’nin (AST) yürüttüğü APH projesi bağlamında Türkiyeli mağdurların anlattıkları hikayeler kayıt altına alınıyor. Proje kapsamında 300’e yakın mağduriyetin kaydedildiği ‘Escape From Turkey’ kitabı İngilizce olarak yayınlandı.

Zeynep Kayadelen tarafından yazılan, editörlüğünü Eyyüp Esen’in yaptığı kitap,  Türkiye’de 15 temmuz sonrası baskı ve şiddet gören, hukuksuzca hapse atılan binlerce insanın yaşadıklarının özeti gibi.

Türkiye’de 2016 yılı 15 Temmuz darbesinden sonra yaşanan hukuksuzluklar ve insan hakları ihlalleri şaşırtıcı öyküler ortaya çıkarmıştır. Ayrıca 2016 yılından sonra zirveye ulaşan baskı ve ötekileştirmenin zeminin yıllar öncesinden hazırlandığı da hikayelerde ortaya çıkmaktadır.

Kitap için, “Türkiye gibi coğrafi ve siyasi konumu çok hassas olan bir ülkede yaşanan akıl almaz olayları okumak anlamak isteyenler için sürükleyici bir kitap. Okuyunca çok şaşıracak bazen öfkelenecek zaman zaman göz yaşlarınızı tutamayacaksınız” tanımlaması yapılıyor.

Escape From Turkey kitabını İngilizce olarak Amazon’dan temin edebileceğiniz gibi E-book olarak da Google Books ve Google Play’den de ulaşabilirsiniz.

İngilizce olarak Escape From Turkey adıyla yayında:

Amazon
https://www.amazon.com/ESCAPE-TURKEY-Zeynep-Kayadelen/dp/B09B23JL4D

Google Books
https://www.google.com/books/edition/ESCAPE_FROM_TURKEY/HiI6EAAAQBAJ?hl=en

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version