Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bozkurt’ta esnaf fatura erteleme ve kredi desteği yerine yardım istiyor

Bozkurt'ta esnaf fatura erteleme ve kredi desteği yerine yardım istiyor


Batı Karadeniz’de sağanak yağışlardan en fazla etkilenen Kastamonu Bozkurt’ta 62 kişi öldü.

Kayıp ilanı verilen 26 kişi için arama çalışmaları devam etse de ekipler aradan sekiz gün geçtiğini belirtip, “Artık kurtarma faaliyeti kalmadı buna sadece arama diyebiliriz” diyor.

 

Gazete Duvar’dan Aynur Tekin’in haberine göre, Bozkurt’taki dükkanlar tanınmaz halde. Çok sayıda iş yerinde kolonlar yıkık, malzemeler dört bir yana savrulmuş, zemin balçık ve suyla kaplı. Camları kırılan, içi su ile dolan bir bujiteri dükkanının temizleme çalışmasına katılan Bozkurt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Meftun Yanık, “Bozkurt’ta zarar görmeyen işyeri yok, 600 küsür işyeri gitti” diyor. 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre Bozkurt’ta 140 ağır hasarlı bina var.

 

Bozkurt’ta yaşayan ve nalbur dükkanı işleten 55 yaşındaki Canan Tığlı şehirde akrabası, arkadaşı ölmemiş kimsenin bulunamayacağını aktarıyor. Nalbur dükkanı tamamen yok olan Tığlı, hasarın giderilmesi için devlet desteği beklediğini ancak kredi paketi ya da borç erteleme gibi adımların yaraları saramayacağını belirtiyor: “Kredi verip geri alacak. Bize kredi sağlayacak faizle geri alacak biz öyle istemiyoruz. Zararımızı karşılasın istiyoruz. Maddi, manevi her şeyimiz gitti.” 

 

Esnafın neredeyse tamamı Canan Tığlı gibi düşünüyor. Maliye Bakanlığı’ndan görevlilerin hasar tespiti için geldiği Bozkurt’ta, esnaf zararının karşılanmasını bekliyor. Mobilya dükkanı işleten bir kişi, “Kazancı olmayana fatura ertelese ne olur?” diyor. İsminin gizli tutulmasını isteyen kişi, “Evet devlet yanımızda, her yerde çalışma var. Yiyecek, içecek hiçbiri eksik değil. Ama bunlar geçecek, sonra ne kalıyor? Sonra yanımızda olacaklar mı?” diye soruyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version