Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Başkale’de sel felaketi; Yetkililer nerede?

Başkale’de sel felaketi; Yetkililer nerede?






Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç ve Mutluşar köylerinde meydana gelen sel felaketinde ağır hasar meydana geldi.

Sel felaketinde tarım arazileri sular altında kalırken, yüzlerce hayvan telef oldu.

Köylerde park halinde bekleyen araçlar da sular altında kaldı. Yardım çağrısında bulunan köylüler, ‘Yetkililer nedede?’ diye seslendi.

Ferit Aytekin, sel ve doğal afet nedeninin yıllar önce mahallelerine yapılan taş ocağı olduğunu belirtti. Kendilerini arayanın soranın olmamasına tepki gösteren Aytekin şunları söyledi: “Mahallede yıllardır kazılan bir taş ocağı var. Kazı nedeniyle büyük bir gölet oluşmuş durumda. Yağış sonrası gölet duvarının yıkılması nedeniyle mahallemiz büyük bir zarar gördü. Bu konuda birçok dilekçe verdim ama 3 yıldır işimiz halledilmedi. Taş ocağı için ‘yapmayın’ dedik ama dinletemedik. Taş ocağı yapıldıktan sonra da hiçbir önlem alınmadı. Kaymakamlık, Valilik ve birçok kuruma başvurduk ama bizim can ve mal güvenliğimizi sağlamadılar. Sorumlular hakkında şikayette bulunacağım. Sadece benim 110 koyun ve evim gitti. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Kimse bizi sormadı. İnsan değil miyiz? Neden ayrımcılık yapıyorlar?”

Başkale ve köylerinde son bir hafta içinde meydana gelen sel felaketinde 900’e yakın hayvan telef olurken, Van Valiliği tarafından konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.








ÖNCEKİ YAZIErdoğan, koruma konvoyu ile geldiği afet bölgesi Marmaris’te de keyif çayı fırlattı!
SONRAKİ YAZITHK kayyımı bir yıl önce böyle demiş: 4 uçağımız uçuşa hazır!




***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version