Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bartın ve Sinop’ta sağanak yağışlar sele neden oldu

Bartın ve Sinop’ta sağanak yağışlar sele neden oldu


Bartın ’da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Bartın-Karabük yolunda çökme meydana geldi, 2 köye ulaşım sağlayan köprüler yıkıldı. Bazı bölgelerde su baskınları yaşandığı öğrenildi. Yıkılan bir evde bulunan 80 yaşındaki kadının sel sularına kapıldığı kaydedildi. Sinop Ayancık’ta da sağanağın ardından çay taştı, evleri ve iş yerlerini su bastı.

Bartın’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel sonucu, Ulus ilçesine bağlı Akörensöküler köyünde bazı evlerde hasar oluştu. Bazı evlerin yıkıldığı köyde, yıkılan bir evde bulunan 80 yaşındaki bir kadının sel sularına kapıldığı öğrenildi. Sinop’ta etkili olan sağanak yağış da Ayancık ilçesini vurdu. Ayancık Çayı taştı, araçlar sel sularında sürüklendi.

Bartın genelinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bartın-Karabük yolunun Yenihan köyü mevkiinde yol çöktü. O sırada yoldan geçen araçlar sele kapıldı. Mahsur kalan yurttaşlar ekipler tarafından kurtarıldı.

Yenihan köyüne giden Bartın Valisi Sinan Güner, “Saat 03.00 sıralarında ilk ihbarlar gelmeye başladı. Şu an bulunduğumuz Bartın Abdipaşa Ulus karayolu üzerindeki yol, çeşitli heyelanlar nedeniyle kapalıydı. Açtık buraya kadar ulaştık ancak burada menfez göçmüş durumda. Buradan ilerisi yok. Dere yatağında evler vardı, oradaki insanları kurtardık. Aracın üzerinde yardım bekleyenler vardı, sele kapılmış araçlar vardı, onları kurtardık. Ulus’un Zafer köyünde bütün ulaşımı sağlayan her türlü köprü yıkılmış durumda.” dedi.

EV YIKILDI, 1 KİŞİ KAYIP

Bartın’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel sonucu, Ulus ilçesine bağlı Akörensöküler köyünde bazı evlerde hasar oluştu. Bazı evlerin yıkıldığı köyde, 80 yaşındaki yaşlı kadının sel sularına kapıldığı öğrenildi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaşlı kadını arama çalışmalarına başladı.

AYANCIK ÇAYI TAŞTI, SOKAKLAR GÖNE DÖNDÜ

Sinop’un Ayancık ilçesinde ise sağanağın ardından çayın taşması sonucu bazı evleri ve iş yerlerini su bastı, mahsur kalanların kurtarılmasına çalışılıyor. İlçede aşırı yağış nedeniyle Ayancık Çayı’nın taşması sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularında sürüklendi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bartın’ın Kumluca Beldesi’nde ve Sinop’un Ayancık ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel olaylarında gerekli müdahalelerin yapıldığını bildirdi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version