Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrasya Araştırma’nın son anketi: Erdoğan, her ihtimalde kaybediyor!

Avrasya Araştırma’nın son anketi: Erdoğan, her ihtimalde kaybediyor!


Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, Ağustos Ayı Genel Siyaset Gündemi araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Söz konusu sonuçlara göre BBP’nin de dahil edildiği Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 37,9’a kadar gerilemiş görünüyor.

SP ve DP’nin oylarının eklendiği Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 44’ü aşmış. Sonuçlara göre Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhtemel rakipleri Akşener, Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu karşısında yeniliyor.


FATİH AKALAN NÖBETÇİ EDİTÖR’DE ANLATIYOR


Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkez’nin yaptığı Ağustos Ayı Genel Siyaset Gündemi Araştırması sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre mültecileri ‘sorun’ olarak görenlerin sayısı her geçen gün artıyor. ‘Bu kişilerin ülkeye girişi engellenmeli ve sınır dışı edilmeli diyenlerin oranı yüzde 81’e çıkmış. Önceki araştırmada söz konusu oran yüzde 77 olarak ölçülmüştü.
‘Bu kişileri göndermeyi vaad eden partilere oy vereceğim’ diyenlerin oranı ise yüzde yüzde 72’lerden yüzde 81,5’e kadar çıkmış.

OYLARDAKİ ERİME DURDURULAMIYOR

Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 44,2 olarak ölçülmüş. Cumhur İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 37,9. Saadet Partisi ve DP Millet İttifakı’na dahil edilirken, BBP Cumhur ittifakına eklenmiş. HDP, Deva, Gelecek Partisi ve Saadet Partisinin de aralarında bulunduğu ‘diğer’ partilerin oy oranı ise yüzde 17,9. Seçimin böyle sonuçlanması Cumhur İttifakı’nın toplamda 230-240 vekil çıkarması anlamına geliyor. AKP’nin vekil sayısının da 200’ün bile altına düşmesi demek.

ERDOĞAN’IN KAZANMA ŞANSI YOK

Avrasya Araştırma’nın sahibi Kemal Özkiraz’ın paylaştığı sonuçlara göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Erdoğan‘ın Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna kalması halinde; Akşener oyların yüzde 53.2’sini alırken, Erdoğan yüzde 46.8’ini alıyor.

Anket sonucuna göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 53.9 oy alırken Erdoğan Erdoğan yüzde 46.1 oranında oy alıyor. Kılıçdaroğlu aday olması halinde; Cumhurbaşkanlığı seçimini Erdoğan‘ın 7 puan önünde bitiriyor.

EKREM İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ, EZİP GEÇİYOR

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun aday olduğu senaryoda ise büyük fark attığı görülüyor. Ankette; İmamoğlu, Erdoğan’dan 18 puan fazla oy aldı. Erdoğan yüzde 41.1 oy alırken ‘İmamoğlu’na oy veririm’ diyenlerin oranı yüzde 58.9 çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş da ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı açık ara farkla geçiyor. Katılımcıların yüzde 42.6’sı “Erdoğan” derken, yüzde 57.4’ü Yavaş yanıtını verdi. Yavaş ile Erdoğan arasında 15 puanlık bir fark oluştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version