Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Altındağ’ın Battalgazi Mahallesi’nde zarar gören dükkanlarda temizlik yapılıyor

Altındağ'ın Battalgazi Mahallesi'nde zarar gören dükkanlarda temizlik yapılıyor


Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Battalgazi Mahallesi’nde dün gece yaşanan olaylardan sonra Suriyeli mahalle sakinleri, bugün ev ve dükkanlarında hasar tespiti yaparak, zarar görmüş dükkanlarının temizliğini yapıyor.

Mahalleye girişler hala polis kontrolünde gerçekleşiyor.

 

Sokaklarda gruplar halinde konuşlanan çok sayıda polis ekibi, kepenkleri kırılarak zarar verilmiş dükkanlarını onaran Suriyelilerin bilgilerini alarak mahalledeki gerginliği engellemek üzere devriye geziyor.

 

Mahallede gerek Suriyelilere gerek Türklere ait çoğu dükkân hala kapalı. Sadece Suriyelilere ait zarar gören bazı market ve eczanelerin açık olduğu görülüyor.

 

Mahallede Suriyelilerin zarar gören dükkanlarını boşaltmasına yardımcı olan ve maddi manevi desteğe geldiğini söyleyen Türk esnaflar olmakla birlikte, Suriyelilerin mağduriyetini gösteren dükkanlarda çekim yapılmasını engellemek isteyen mahalleliler de mevcut.

 

 

Dün geceki olaylar sırasında evinden çıkıp dükkanına gelmesi gereken bir Suriyeli genç ise kendisini almaya gelen Türk arkadaşının yardımıyla kalabalığın arasından geçebildiğini ifade ediyor.

 

 

Mahallede çok sayıda camı kırılmış ev olduğu görülüyor.

 

 

BBC Türkçe’nin konuştuğu Suriyeliler, dükkanların zarar görmesi ve yağmalanması bir yana, çocukların, bulundukları evlere yapılan saldırılardan ötürü çok korktuklarını söylüyor.

 

 

Mahallede konuştuğumuz kişiler, olayların bir süre daha akşam saatlerinde gerçekleşecek şekilde devam etmesinden endişe duyduklarını söylüyor.

 

KAYNAK: BBC TÜRKÇE – FUNDANUR ÖZTÜRK


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version