Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Afganistan’da mahsur kalan 5 Türk konsolosluktan yardım istedi, ‘Bizim de can güvenliğimiz yok’ cevabı aldı

Afganistan’da mahsur kalan 5 Türk konsolosluktan yardım istedi, ‘Bizim de can güvenliğimiz yok’ cevabı aldı


Sağlık Turizmi için Afganistan’ın başkenti Kabil’e giden 5 Türk Taliban’ın yönetimi ele geçirmesiyle orada mahsur kaldı.

Afganistan’da Taliban’ın Kabil’i kontrol altına almasının ardından tahliyeler devam ediyor. Ancak kentte mahsur kalanlar da var. Sağlık turizmi için Afganistan’a giden 5 Türk de mahsur kalanlar arasında. WhatsApp hattı üzerinden NTV’ye ulaşan sağlıkçılar, ‘‘Hastanede bekliyoruz ama can güvenliğimiz yok. Sesimizi duyun’’ dedi.

 

Gönderdikleri videoda “Burada esir kaldık” diyen 5 Türk, hastanede kaldıklarını söyledi. İş görüşmesi için Kabil’e giden 5 kişi, Taliban Kabil’i ele geçirince uçak seferlerinin durması nedeniyle şehirde kaldı. “Lütfen sesimizi duyun, bize yardımcı olun” Türk konsolosluğuna da ulaştıklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.

 

“Konsolosluğa ulaştık, can güvenliğimizin tehlikede olduğu söyledik. Fakat kendilerinin de can güvenliğinin tehlikede olduğunu söylediler. Bize güvenli yerde bekleyin dediler. Biz bir hastanede bekliyoruz fakat can güvenliğimiz yok” dedi.

NTV’ye göre Türk Dışişleri Bakanlığı, mahsur kalan 5 kişi için “çalışma” başlattı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version