Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD ordusu Kabil’de roket saldırısı düzenledi


ABD ordusunun Afganistan’ın başkenti Kabil’de havaalanına yakın bir noktaya insansız hava aracıyla roket saldırısı düzenledi.

Adının açıklanmaması koşuluyla Reuters’e konuşan ABD’li yetkililer, saldırının havaalanına saldırı düzenlemek üzere olan IŞİD’in Horasan kolunu (IŞİD-H) hedef aldığını söyledi.

Kabil’in kuzeyindeki 11’inci güvenli bölge olan Hoca Buğra semtinde yaşanan hadise ile ilgili Afgan polis kaynaklarından yapılan açıklamada bir çocuğun yaşamını yitirdiği kaydedilirken, Afgan Haber Ajansı Asvaka, ölü sayısının en az 2 olduğu ve en az 3 kişinin de yaralandığını aktardı.

ABD’nin düzenlediği hava saldırısında 15 Ağustos’ta Kabil Havalimanı’nı hedef alan IŞİD-H örgütüne ait bir timin vurulmak istendiği belirtiliyor.

Saldırı sonrası kesin olarak kaç ölü ve yaralı olduğu henüz bilinmiyor.

ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada, başkent Kabil’de bir saldırı daha beklendiği yönünde istihbarat aldıklarını dile getirmişti.

Kabil’de son 1 haftada yaşanan saldırılarda 200’ü aşkın kişi hayatını kaybetti

ABD ordusu geçtiğimiz cumartesi günü Kabil’de cihat yanlısı grupları hedef alarak 2 lojistik uzmanı teröristi öldürdüğünü duyurmuştu.

Kabil’de son dönemlerde en büyük terör saldırısı geçtiğimiz perşembe günü yaşandı. Kabil Havalimanı’nın hedef alındığı intihar saldırısında aralarında ABD’li, İngiliz ve Afganların olduğu 200’e yakın kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı IŞİD’in Horasan kolu olarak bilinen IŞİD-K örgütü üstlenmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version