Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

4 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisi hayal kırıklığına uğradı

4 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisi hayal kırıklığına uğradı


AKP iktidarı memur ve memur emeklisinin maaşına 2022’nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023’ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yaptı. Memur_Sen ve Türkiye Kamu-Sen, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talep etmişti.

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023’teki mali ve sosyal haklarının belirlendiği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi.

SEYYAYEN ZAM YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Sendikalarla uzlaşmak kolay bir iş değil. Büyük bir uzlaşmayla buraya geldik. Genel hususlarda uzlaşmaya vardık” ifadelerini kullandı. Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili çalışma grubunun kurulacağını ve gelecek yıl içerisinde hayata geçirileceğini kaydetti.

Bilgin, Memur-Sen’in 600 TL’lik seyyanen zam talebine ilişkin de, “Seyyanen zam yok, onun yerine sendika üyesi olan çalışanlarımızın toplu sözleşme ikramiyesini 135 TL’den 400 liraya çıkardık” dedi.

KESK: TEKLİFİNİZ YOKSULLUK VE SEFALET TEKLİFİDİR

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), açıklanan maaş zammına tepki gösterdi.

KESK’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sermayeye kaynak bulan iktidar, sıra kamu emekçilerine gelince bulamaktadır! Kaynak bulamıyorsanız biz buluruz! Emekçiler enflasyon altında ezilmektedir. Çarpık enflasyon rakamlarınıza kamu emekçileri itibar etmemektedir” denildi.

“Dağ fare doğurmuştur” denilen açıklamada, “#KabulEtmiyoruz Hiçbir kamu emekçisinin hanesi yoksulluk sınırının altında kalmamalıdır. Sarı sendikalar bu toplu sözleşme görüşmelerinde de görevlerini yerine getirmişleridir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Kamu emekçilerini enflasyona ezdirmedik diyenlere sözümüz var: Kamu emekçisinin, işçinin, çiftçinin, esnafın, dar gelirlinin mutfağında yangın var! Teklifiniz yoksulluk ve sefalet teklifidir!”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version