Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

15 Temmuz’un fişlemecisi albay, Erdoğanlara müdür oldu

Balyoz Darbe Planı’nda Fatih ve Beyazıt camilerine bombalı eylem planlarını hazırlayan ve 15 Temmuz öncesi askeriyede fişlemeler yapan emekli albay Hüseyin Topuz’un, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın şirketinde üst düzey yönetici olduğunu ortaya çıkardı.

15 Temmuz sonrası kapatılan askeri okulların yerine açılan ve parti teşkilatından orduya eleman alımı için görevlendirilen Milli Savunma Üniversitesi’nde, yeni patronu Selçuk Bayraktar ile öğrencilere konferans veren Topuz, bir dönem ulusalcı Oda Tv’nin favori subaylarındandı.

2010 yılında Balyoz soruşturmasında tutuklanan Topuz, 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hükümetinin girişimleriyle Anayasa Mahkemesi adil yargılanmadıkları gerekçesiyle davayı bozmuş, sanıklar tahliye olmuştu. 2015 yılındaki yeniden yargılanmada bütün sanıklar beraat etmişti.

Hüseyin Topuz, Fatih ve Beyazıt camilerine provokasyon amaçlı bombalı eylem planlarının hazırlayıcı ve tim lideri olmakla suçlanıyordu. Birçok Balyoz belgesinin de hazırlayıcısı ve imzaya açan subayı olarak mahkeme kayıtlarına geçmişti.

Hapiste olduğu sürede bir kitap da yazan Topuz, Alevi subaylara kumpas kurulduğunu iddia etmiş, kendilerini hapse atan AKP’nin arkasındaki gücün ABD olduğunu belirterek Türkiye’nin bölünmesinin planlandığını anlatmıştı.

SUBAYLARI FİŞLEMİŞ

Beraat ettikten sonra tekrar orduya dönen Topuz, özellikle Cemaat ile iltisaklı olduğu iddia edilen subayların fişlenmesi için listeler hazırladığı ve bu listeleri dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay’a ilettiği 15 Temmuz davalarında mahkeme kayıtlarına girdi.

“İŞİMİZE YARAYABİLİR”

Genelkurmay tarafından YAŞ öncesi terfiler için hazırlanan personel dosyasında Topuz’un ordu içerisinde mezhepsel bir ayrım gözeten illegal bir yapı ile iltisaklı olduğu iddiası yer almış ve illegal yapının Topuz için ‘işimize yarıyor, kullanabiliriz notu’ düştüğü belirtilmişti.

ODATV SAHİP ÇIKTI

2018 YAŞ kararlarında kendisi gibi Balyoz sanıkları ile beraber emekli edilerek tasfiye edilen Topuz’a yine ODA TV sahip çıkmış ve 15 Temmuz’da hükümetin yanında duran subayların bir bir tasfiye edildiğini iddia etmişti.

851 BİN LİRA TAZMİNAT ALDI, DAMADIN ŞİRKETİNDE MÜDÜR OLDU

2016 yılında haksız hapis yattığı iddiasıyla açtığı davada 851 bin lira tazminat kazanan Topuz, emekli olduktan sonra Selçuk Bayraktar’ın aile şirketi Baykar’da saha koordinatörü olarak işe başladı. Topuz’un kilo aldığı ve sakal bıraktığı dikkat çekiyor.

DAMADIN BABASI, ERGENEKONCULARA DESTEK VERMİŞ

Baykar’ın kurucusu, Selçuk Bayraktar’ın babası, Erdoğan’ın dünürü, Erbakan’ın yakın dostu Özdemir Bayraktar’ın 28 Şubat dönemi dahil olmak üzere Kemalist ve Ulusalcı subaylarla iyi ilişkilere sahip olduğu ve Ergenekon davalarına sanıklara destek için katıldığı biliniyor.

Oğlu Selçuk’un Sümeyye Erdoğan ile evlenmesine sıcak bakmadığı bilinen Bayraktar’ın nişan günü aort damarı yırtılmış, M.A.Ersoy Hastanesi’ne kaldırılmıştı.Riskli ameliyatı yapmakta tereddüt hastane,Fatih Üniversitesi’nden yardım istemiş, bir profesör ameliyatla görevlendirilmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version