Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tayyip Erdoğan: Doğalgazı çıkarınca milletim çok daha rahatlayacak

erdoğan


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nda konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘yalan söylemekle’ suçladı. “Her kim tank paleti fabrikasının yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyor. Katar buranın finansal ortağıdır. Tapusu devlette.” diyen Erdoğan, Doğu Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta petrol arama işlerini sürdüreceklerini anlattı. Erdoğan, “Devamlı doğalgazın sinyalleri geldi şimdi inşallah hedef oradan doğalgazı çıkarmak. Doğalgazı çıkardıktan sonra benim milletim çok daha rahatlayacak.”

Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da Tank Palet Fabrikası işçilerine hitap etti. Seçim tarihini Haziran 2023 olarak yineledi. Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

“(Tank paleti fabrikası) Fabrikamızın mülkiyeti Hazine’nin tahsisi Milli Savunma Bakanlığımızındır. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir öyle de kalacaktır. Hani diyorlar ya ‘Katar, Katar, Katar’. Evet Katar buranın finansal ortağıdır, yüzde 49’uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir. Her kim bu fabrikanın satıldığını, hele hele yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyordur. Bu fabrikayla ilgili yalan ve iftiraları pervasızca tekrarlayan CHP’nin başındaki bu zat, yargı tarafından tazminat cezasına da çarptırılmıştır.”

“Biz Libya’da da varız, Azerbaycan’da da varız, Suriye’de de varız, Doğu Akdeniz’de de varız, olmaya da devam edeceğiz. Hakkımız neyse bu hakkımızı söke söke alırız ve alacağız. Doğu Akdeniz’de Kıbrıs’taki özellikle bütün o denizlerde petrol arama işlemlerimizi yürüteceğiz. Devamlı doğalgazın sinyalleri geldi şimdi inşallah hedef oradan doğalgazı çıkarmak. Doğalgazı çıkardıktan sonra benim milletim çok daha rahatlayacak.”

Exit mobile version