Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sayı fırladı: Son 24 saatte 8 bin 780 yeni Kovid-19 vakası

Kovid-19 rehberi güncellendi: İşte detaylar


Sağlık Bakanlığı, 20 Temmuz 2021 Salı gününün Korona tablosunu açıkladı. 46 kişi Kovid-19’dan dolayı hayatını kaybederken günlük vaka sayısı fırladı. Son 24 saatte, 8 bin 780 yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayılarındaki artışı engelleyecek olan bir an evvel iki doz aşı olarak bağışıklık elde etmektir. Bayram salgın hastalık için fırsata dönüşmemeli. Sevinç ve teyakkuz bir arada olabilir” dedi.

Sağlık Bakanlığı, 20 Temmuz verilerine göre, 198 bin 537 test yapıldı. Güncel verilerde, salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyor. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 62.89, ikinci doz ortalaması yüzde 34.06, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 63 milyon 831 bin 123 oldu.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir, Tekirdağ.

En düşük aşılama oranına sahip iller; Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır, Gümüşhane.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version