Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Salih Gergerlioğlu: Vücudumun birçok bölgesi darp izleriyle dolu

Salih Gergerlioğlu: Vücudumun birçok bölgesi darp izleriyle dolu


HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararının uygulanmaması üzerinde Sincan Cezaevi önünde ‘Adalet Nöbeti’ başlatılmıştı.

Nöbetin ilk gününde Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu’nun da aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı. “Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmekten” gözaltına alınanlar gecenin ilerleyen saatlerinde çıkarıldıkları savcılıkça serbest bırakıldı.

 

Salih Gergerlioğlu, serbest kaldıktan sonra paylaştığı Twitter mesajında, polisler tarafından darp edildiğini doğrulayarak, “Vücudumun birçok bölgesi darp izleriyle dolu. İşkenceye dair anlatacak çok şey var. Şimdi biraz dinleneceğim” dedi.

 

Polis, Sincan Cezaevi önündeki gruba biber gazı ve kalkanlarla sert bir şekilde müdahale etmiş, Salih Gergerlioğlu’nu da tişörtünü yırtarak gözaltına alınmıştı.

 

MELEK ÇETİNKAYA: GÖZÜME BİBER GAZI SIKTILAR, TERS KELEPÇE YAPTILAR

 

Serbest kalan Hava Harp Okulu öğrencisi Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya ise, “#AçıkveNet Dün yaşadığımız rezilliği bugün biraz dinlenip detaylı anlatacağım. Şimdilik; sag gözümün içine direk biber gazı sıktılar.Kollarimi kırmak istercesine bükerek gözaltına aldılar ve ters kelepçe yaptılar.Gözümü yüzümü ellerimi yakanların Ciğeri yansın.” dedi.

Exit mobile version