Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağlık Bakanı Koca: ‘Vaka sayılarında artış var; salgın henüz bitmedi’

Fahrettin Koca açıkladı; işte vaka sayısı en çok azalan 5 il!


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Koca, “Aşı programımızın başarısına rağmen vaka sayılarında artış eğilimi var. Bu salgının henüz bitmediğinin göstergesidir” dedi.

Toplantıda korona virüsü (Covid-19) vaka sayıları, aşı programı ve bayram tedbirlerinin görüşüldüğünü aktaran Koca, “Bildiğiniz gibi hızlı bir aşı programı yürüterek bugün itibariyle 60 milyon dozdan fazla aşı uyguladık. Başından beri bayramdan önce tüm 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın en az 1 doz aşısını uygulamak istediğimizi ve Bayrama böyle ulaşmayı hedef olarak belirledik” ifadelerini kullandı. 

İllere göre aşı oranlarının internet sitesinden paylaşıldığını hatırlatan Koca, “Haritada rengi maviye dönen illerimiz bizi heyecanlandırıyor ve salgından kurtuluşun umudunu ifade ediyor. Umuda giden yolda meşalelerimiz maviye dönen illerimiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca’nın dikkat çektiği konular özetle şöyle:

*Vaka sayılarında yükselme eğilimi var. Maalesef vaka sayısı artan illerimizde aşılamayla bir benzerlik var. Aşı oranı düşük olan illerimizde vaka sayıları yükseliyor. Önümüzde İngiltere örneği var. Salgın bitme noktasına gelmişken 10 binlerce vakayla karşılaştılar.

*Covid-19 tabiatı gereği mutasyona uğruyor ve varyantları bulaşma hızını ve hasta etme kabiliyetini etkileyebiliyor.

*Birinci doz aşısını tamamlananlardan Sinovac aşısını olanlar ikinci doz aşısını dört hafta sonra, BioNTech aşısını olanlar ise üç hafta sonra olabilirler.

*Kısıtlamalara ihtiyaç olacak bir gündemde değiliz.

*Önümüzdeki günler özlemle beklediğimiz bayramın hemen öncesi. Bayramda bir araya gelirken kesinlikle tedbirlerden taviz vermemeliyiz. Tedbirsizlik elimizdeki silahları etkisiz kılabilir.

Exit mobile version