Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pınar Gültekin’in katil zanlısı: ‘İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi iyi oldu’

Pınar Gültekin’in katil zanlısı: ‘İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi iyi oldu’


Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin davada reddi hakim talebi reddedildi. Gültekin’in babası duruşma salonundan çıkarıldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylasında Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılanmasına Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

 

Cemal Metin Avcı, duruşmada yaptığı savunmada “İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi iyi oldu” dedi.

 

Pınar Gültekin’in ölmeden yakıldığına yönelik sorulara cevap veren Cemal Metin Avcı, “İlk yardım belgem var. Pınar’ın öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım” dedi.

 

Avcı, şunları söyledi:

 

“Son gelen adli tıp raporuna katılmıyorum. Benim ilk yardım belgem var. Kişinin öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım. Keşke olmasaydı. Olayın en başından itibaren detaylı bir şekilde anlattım. Bunu tek başıma yaptım. Keşifte varili taşıdığımı gördünüz. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlatmasınlar. Kameralarda görülen araçlar da aileme ait araçlar değil.”

 

Pınar Gültekin’in yaşarken yakıldığı iddialarının ardından mahkemeye gönderilen adli tıp raporunda Gültekin’in ölüm zamanının belirlenemediği belirtilirken, avukat Rezan Epözdemir’in ABD’ye yazılan müzekkereden vazgeçilmesi talebi reddedildi.

 

Epözdemir, şunları söyledi:

 

“Dava ilerleyemiyor. Tüm taleplerimiz ve çabalarımız sürüncemede kalıyor. Yargılamanın başından bu yana haksız tahrik savunması var. Cemal Metin Avcı Pınar’ı kendisini tehdit ettiği için öldürdüğünü söyledi. ‘Bana bıçak çekti o yüzden öldürdüm’ dedi. Olay yerinde bıçak yok. Pınar’ın bıçak çekmediği belli. Biz neden ABD’den telefon kayıtlarını istiyoruz. Kız katledildi ama haketmişti mi demek istiyorsunuz. Bu yargılamada mahkemenin iki yıl öncesine kadar telefondaki belgeleri istemesini anlayamıyoruz. Maktulenin özel hayatını mı yargılıyoruz?” dedi.

 

Duruşma 27 Eylül tarihine ertelendi.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Şüphe üzerine gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, Gültekin’i bağ evinde öldürdüğünü, cansız bedenini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmişti. 

Exit mobile version