Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

NASA’nın uydu görüntüsüne göre yangınlar terör saldırısı ve ya sabotaj değil

NASA’nın uydu görüntüsüne göre yangınlar terör saldırısı ve ya sabotaj değil


Türkiye’de birden fazla şehirde çıkan yangınları iktidar sabotaj, terör örgütü eylemi olarak sunmaya çalışırken NASA’nın uydu görüntüsü yangınların dünyanın her bölgesine yayıldığını gözler önüne serdi.

Türkiye’de Osmaniye, Adana, Mersin, Muğla, Antalya ve Kayseri’nin de aralarında yer aldığı pek çok şehirde çıkan orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

 

NASA’nın FIRMS adı verilen Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sisteminde Türkiye’deki kırmızı noktaların yoğunluğu dikkat çekti.

 

NASA’nın “FIRMS” adını verdiği Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi, uydu görüntüleri üzerinden dünya üzerinde yangın çıkan bölgeleri tespit edip işaretleyebiliyor. Hava sıcaklıkları nedeniyle dünyanın belli başlı yerlerinde işaretlenen kırmızı noktaların Türkiye sınırları içindeki yoğunluğu dikkat çekiyor.

 

PROVAKATİF PAYLAŞIMLAR

 

Yangınların çıkış nedeniyle ilgili sosyal medya, bazı basın yayın kuruluşları ve söylentiler nedeniyle Türkiye’deki yangınların kasıtlı olarak çıkarıldığı iddiaları hızla yayılıyor. Manavgat’ta yangını söndürmeye giden iki kardeşin taş ve sopalarla “yangın çıkardıkları” iddiasıyla linç edilmeye çalışılması tedirginliği de arttırdı.

 

NASA’nın yayınlanan uydu görüntüleri yangınların sadece Türkiye’ye özgü olmadığını, Avrupa, Asya, Afrika kıtalarında onlarca farklı ülkede binlerce yangının devam ettiğini ortaya koydu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version