Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Milli Savunma Bakanı Akar: Afganistan’daki havalimanı için alınmış karar yok, görüşmelerimiz devam ediyor

Milli Savunma Bakanı Akar: Afganistan’daki havalimanı için alınmış karar yok, görüşmelerimiz devam ediyor


Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki Havalimanı için görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Yarın (çarşamba) ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğiz” dedi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın güvenliğinin sağlanması ve işletilmesi ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bu konuda görüşmeler devam ediyor. Bu hususu diğer ülkelerle beraber nasıl yapabiliriz konusunu çalışıyoruz” dedi.

 

Akar, “Bir taraftan BM, NATO nezdinde bazı siyasi kararlar alınması, Afganistan hükümeti ile bir anlaşmaya varılması diğer taraftan siyasi, mali ve lojistik destek konularında çeşitli ülkelerle temaslarımız sürüyor. Bu arada ABD’lilerle temaslarımız devam ediyor. Şu ana kadar alınmış kesin bir karar yok. Fakat temaslar devam etmekte” diye konuştu.

 

Bununla ilgili ABD’den gelen teknik heyetle görüşmelerin yapıldığını anımsatan Akar, ABD’li mevkidaşı ile telefon görüşmesi yapacağını söyledi:

 

“Ülkemiz ve Afganistan’ın menfaatleri için uygun sonuç elde etmek istiyoruz… Bu kapsamda yarın ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğiz.”

Exit mobile version