Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meral Akşener’den Erdoğan’a: Ülkeyi kimin yöneteceğine millet karar verir

Akşener’den Erdoğan’a aşı uyarısı: Algı operasyonu yapma, altında kalırsın


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın “Memleketi bunlara teslim edemeyiz.” açıklamasına tepki gösterdi. Akşener, “Çok şaşırtıcı. Bu devleti teslim aldığını sanıyor biliyor musunuz? İktidar teslim edilmez, devredilir. Millet işareti verdiğinde bu iş biter. Hiçbir güç o yüce kararın üzerinde değildir. Türkiye’yi kimin yöneteceğine sen değil, milletimiz karar verir.” ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener’in konuşmasından satır başları:

TÜTÜN ÜRETİCİLERİNİ SERBEST BIRAKIN

“Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta tütün üreticilerini zora sokan bir düzenleme ile ilgili görüşlerimizi paylaşmış ve iktidarı uyarmıştık. Bu düzenlemeyi erteleyin, hazırlık yapacak zaman verin demiştim. Yasanın yürürlüğü 6 ay ertelendi ama bu atılan adıma rağmen yasağı protesto eden üreticilerimizden 16’sı gözaltına alındı. Bu vatandaşlarımızdan 10’u ise tutuklandı. İktidar yanlışı görüyor, yasağı erteliyor bu durumda o üretici kardeşlerimiz bir yanlışı protesto etmiş oluyor. Barışçıl bir şekilde kullanmış oluyor. Buna rağmen bu insanlar cezaevine gönderiliyor. Devlet yönetmenin bir ciddiyeti olur. Böyle şirazesinden çıkmış bir yönetim anlayışı olabilir. Sayın Erdoğan’a çağrımdır, bu yanlışı derhal düzeltin.”

ERDOĞAN’IN ‘TESLİM EDEMEYİZ’ ÇIKIŞINA CEVAP

“Kendisi çıkıp, “Memleketi bunlara teslim edemeyiz” dedi. Çok şaşırtıcı. Bu devleti teslim aldığını sanıyor biliyor musunuz? Seçim kaybedince de teslim edeceğini düşünüyor. Şu gaflete, zihniyete bakar mısınız? İktidar olmak milletin verdiği bir yetkidir. O nedenle iktidar teslim edilmez, devredilir. Millet işareti verdiğinde bu iş biter. Hiçbir güç o yüce kararın üzerinde değildir. Sen ve küçük ortağın bir de minik ortağın beğenseniz de beğenmeseniz de demokrasilerde esas olan milletin iradesi ve kararıdır.”

TÜRKİYE’Yİ KİMİN YÖNETECEĞİNE MİLLETİMİZ KARAR VERECEK

“Millet iradesi ile probleminiz varsa, aklınızdan başka şeyler geçiyorsa benden sana tavsiye çok uzaklara gitme, yakın tarihimize bak. Millet irademizin nasıl bir sel olduğunu açıkça görürsün. Sayın Erdoğan, günü geldiğinde Türkiye’yi kimin yöneteceğine sen değil milletimiz karar verecek. O karar verildiğinde sen de yapılması gerekeni yapacak, elinde çiçeklerle iktidarı devredip senden sonra gelene başarılar dileyeceksin. Irmağının akışına ölürüm derken o ırmağın akmaya devam etmesini de sağlamak zorundayız.”

Exit mobile version