Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mahir Ünal: Türkiye’ye Fransa’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan baktığınızda süper güç görüyorsunuz

Mahir Ünal: Türkiye’ye Fransa’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan baktığınızda süper güç görüyorsunuz



AKP’li Mahir Ünal, savunma sanayiiyle, uzay ajansıyla, uzay çalışmalarıyla Türkiye’nin bir “süper güç” olduğunu savundu. Ünal, “Türkiye’ye Fransa’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan, Yunanistan’dan baktığınızda bir süper güç görüyorsunuz” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye’ye, CHP’den, muhalefetin durduğu yerden baktığınızda büyük bir karamsarlık görüldüğünü belirterek, “Türkiye’ye Fransa’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan, Yunanistan’dan baktığınızda bir süper güç görüyorsunuz” dedi.

Ünal, Maraş’taki bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, savunma sanayiiyle, uzay ajansıyla, uzay çalışmalarıyla  Türkiye’nin bir “süper güç” olduğunu savundu.

Türkiye şu anda aşılamada dünya 8’incisiyiz ve salgınla mücadelede de dünyanın en iyi 10 ülkesi arasında olduğunu iddia eden Ünal, “Türkiye’nin sağlık sisteminin başarısı tartışılmaz. Sadece salgınla ilgili değil, mesela geçen hafta çok örnek bir olay olduğu için söylüyorum. Dağda bir çobanımız rahatsızlandı, cep telefonuyla 112’yi aradı ve yarım saat içerisinde ambulans helikopterimiz gitti, çobanımızı dağdan aldı ve hastaneye yetiştirdi. Bu, 15- 20 sene önce ‘Avrupa’da böyle şeyler oluyormuş’ diye konuştuğumuz ve imrendiğimiz şeylerdi. Şu anda Türkiye sağlık sisteminde Avrupa’yı geçmiş durumda.” diye konuştu.

İki gün önce aya insansız roket motoru deneyinin başarı ile sonuçlandığını ifade eden Ünal, şöyle devam etti: “Yani, bugün Türkiye’ye, CHP’den, muhalefetin durduğu yerden baktığınızda büyük bir karamsarlık görüyorsunuz. Ama Türkiye’ye Fransa’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan, Yunanistan’dan baktığınızda bir süper güç görüyorsunuz. Yani savunma sanayiiyle, uzay ajansıyla, uzay çalışmalarıyla, Doğu Akdeniz’de yapılan çalışmalarla, Libya, Karabağ. Bölgesinde yükselen bir süper güç görüyorsunuz. Bu bayram biraz da bize o özgüveni hatırlatıyor. Yani Türkiye’nin yeniden başarabileceğini, ayağa kalkarak bölgesinde lider konuma geldiğini, Türkiye’nin paçasından çekenlere rağmen güçlü bir şekilde ayağa kalktığını görüyoruz. Tabi bu bizim için ikinci bir bayram anlamına da geliyor.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version