Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lübnan Başbakanı: Ülkede birkaç gün içinde sosyal patlama yaşanabilir

Lübnan Başbakanı: Ülkede birkaç gün içinde sosyal patlama yaşanabilir


Lübnan’ın Geçici Başbakanı Hassan Diab derin bir ekonomik kriz yaşayan ülkede sosyal bir patlamaya birkaç gün uzaklıkta bulundukları konusunda uyarıda bulunarak uluslararası toplumu yardıma çağırdı.

Geçici Başbakanı Hassan Diab bugün yaptığı açıklamada, Lübnan’ın sosyal bir patlamaya birkaç gün uzaklıkta olduğu konusunda uyarıda bulundu ve uluslararası toplumu derin bir ekonomik kriz içindeki ülkeyi kurtarmaya çağırdı.

 

Dünya Bankası, Lübnan krizini modern tarihin en büyük bunalımlarından biri olarak nitelendirdi. Para birimi yüzde 90’ından fazla değer kaybetti ve nüfusun yarısından fazlası yoksulluğa sürüklendi. Akaryakıt kıtlığına duyulan öfke, benzin istasyonlarında kavgalara dönüştü ve başbakan daha fazla kargaşa ihtimali konusunda uyarıda bulundu.

 

Beyrut’taki büyükelçiler ve diplomatik misyon temsilcileriyle yaptığı toplantıda konuşan Diab, “Lübnan’da sosyal patlamaya birkaç gün kaldı. Lübnanlılar bu karanlık kaderle tek başlarına yüzleşiyorlar.” dedi.

 

Diab, 4 Ağustos’ta Beyrut’ta meydana gelen felaketli liman patlamasının ardından istifa ettiğinden beri “geçici” sıfatıyla hizmet veriyor. O zamandan beri yeni bir hükümet üzerinde anlaşma sağlanamadı. Diab yalnızca yeni bir kabinenin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakereleri yeniden başlatabileceğini söyledi. “Bu hükümetin, kabine tarafından belirlenen kurtarma planını uygulamak için IMF ile müzakereleri sürdürme hakkı yok, çünkü bunlar bir sonraki hükümete onaylamayabileceği yükümlülükler getiriyor” dedi.

Exit mobile version