Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kürtçe müzikle toplandılar, atölyelere katıldılar

Kürtçe müzikle toplandılar, atölyelere katıldılar


DİYARBAKIR – MED-DER’in Eğil’in Sarmaşık Mahallesi’nde çocuklar için düzenlediği atölyede hep bir ağızdan Kürtçe şarkılar seslendirildi. 

 

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Kürtçe dilinin yaygınlaşması ve dil üzerindeki baskılara dikkat çekmek amacıyla kırsal mahallelerde çalışmalarına devam ediyor. MED -DER üyeleri, Diyarbakır’ın Çınar ve Silvan ilçelerinden sonra bugün de Eğil ilçesine bağlı Sarmaşık (Basraf) Mahallesi’nde çocuklarla bir araya geldi. Çocukların katıldığı etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eğil ilçe yöneticileri ve kentte kültür alanında müzikal çalışmalar yapan birçok eğitmen de destek verdi.

 

Köye giriş yapan dil eğitimcileri ve müzik eğitmenleri, darbuka ve erbane eşliğinde Kürtçe şarkılar söyleyerek köyün tüm çocuklarını topladı.

 

KÜRTÇE ALFABE TANITILDI

 

Köyün tüm çocuklarının bir araya geldiği dil etkinliğinde dil eğitimcileri, çocuklara ilk olarak Kürtçe alfabeyi tanıttı. Alfabe tanıtımının ardından çocukları üç ayrı gruba ayıran eğitmenler, su şişeleri ve çeşitli mutfak malzemeleri kullanarak enstrüman, şarkı ve resim olmak üzere üç atölye çalışması yaptı. Eğitmenler atölyeye katılan çocukların tümünü bir araya getirerek birlikte Kürtçe şarkılar söyledi. 

 

Etkinlik çocuklara dağıtılan kitaplarla son buldu.

 

MED-DER’in başlattığı etkinlik, yarın Bismil ilçesinde devam edecek.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.

Exit mobile version