Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kulis: Erdoğan Soylu’yu görevden almak için uygun zamanı bekliyor

Kulis: Erdoğan Soylu'yu görevden almak için uygun zamanı bekliyor



Sedat Peker’in uyuşturucu kaçakçılığı, mala çökme, yolsuzluk ile suçladığı İçişleri Bakanı Soylu’nun görevden alınıp alınmayacağı merak edilirken, kulislerde, Erdoğan’ın, Soylu’yu görevden almak için uygun zamanı beklediği yorumları yapılıyor.


Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, AKP’li vekiller, Soylu ile ilgili iddialardan hareketle Erdoğan’a serzenişte bulundu ancak Erdoğan konuyu, “Gündemimizde yok” sözleriyle geçiştirdi. Buna karşın, Erdoğan’ın Soylu’nun üzerini çizdiği ve görevden almak için uygun anı kolladığı belirtiliyor.

Habere göre, Soylu’nun görevde kalmasının tek nedeni, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, ‘terörle mücade­lenin aksayabileceği, bunun da Türkiye’ye zarar verebileceği’ yönündeki savunması ve Soylu’ya destek çıkması. 

Soylu’nun hakkındaki iddialar nedeniyle hem kabinede hem de milletvekilleri tarafından yalnız bırakıldığı kaydediliyor.

Soylu’nun televizyon prog­ramlarındaki sözlerinin ardın­dan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ta­rafından da “uyarıldığına” dik­kat çekilirken, bu sözleri nede­niyle de gerek kabine içinde ge­rekse AKP içinde tepki topladı­ğı belirtiliyor. Soylu’nun kabine ile gerginliğinin önce eski Ha­zine ve Maliye Bakanı Berat Al­bayrak ile başladığı, sonrasında ise Sağlık Bakanı Fahrettin Ko­ca ile “tepe noktasına ulaştığı” dillendiriliyor. Covid – 19 salgı­nının en başında uygulanan so­kağa çıkma kısıtlamasıyla ilgi­li yurttaşların paniğe kapılma­sı ve ardından Soylu ile Koca’nın arasında gerginlik yaşanması ve Soylu’nun istifa etmesi de örnek gösteriliyor. Soylu’nun, bir gece ansızın istifa hamlesiyle “terörle mücadeledeki başarısı nedeniyle kabine içinde kendini test etme­ye çalıştığı ve bir noktada da ba­şarılı olduğuna” dikkat çekiliyor. Ancak AKP içinde “Cumhurbaş­kanı Erdoğan bu hamleyi unut­madı, bir yere not etti” yorum­ları da yapılıyor. Erdoğan’ın da “uygun bir zamanda Soylu’nun görevden azlini isteyeceği” ileri sürülüyor. 

Erdoğan’ın, asayiş ile ilgi­li brifingi de Soylu’dan almadığı konuşuluyor. Soylu’nun yerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan brifing aldığı iddia ediliyor. 

Exit mobile version