Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kırgızistan Devlet Televizyonu eski Genel Müdürü: ‘Canımız yanıyor; artık söz sizde sayın cumhurbaşkanı!’

Kırgızistan Devlet Televizyonu eski Genel Müdürü: ‘Canımız yanıyor; artık söz sizde sayın cumhurbaşkanı!’


Orhan İnandı’nın Kırgızistan’dan MİT tarafından kaçırılıp Türkiye’ye getirilmesinin tepkiler devam ediyor. Çocuğu da Sapat Eğitim Kurumları’ndan okuyan Kırgızistan Devlet Televizyonu eski Genel Müdürü İlim Karıpbekov, ‘Canımız yanıyor’ dedi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı’na seslenen Karıpbekov, “Sizin kızınız ile benim oğlum aynı sınıfta okudu. İkisi de Orhan beyin açtığı okulda okudu.  O dönemde siz hapishanede idiniz. Öyle olmasına rağmen oğlunuz ve kızınız bu okulda okudu. Orhan bey çocuklarınız okuması için ödeme konusunda size de yardımcı olmuş ve indirim yapmıştır diye düşünüyorum. Artık söz sizde sayın cumhurbaşkanı” ifadelerini kullandı.

İlim Karıpbekov Instagram hesabından yayınladığı yazısı şöyle:

Canımız yanıyor!

Sapat Eğitim Kurumları tarafından açılan Cambridge Assessment International Education okulundayım. Bu büyük ve muhteşem binanın inşaatı 2-3 yıl içinde bitti ve eğitim vermeye hazır hale geldi. Binanın bulunduğu arsa daha önce çer çöpün olduğu metruk bir tarla idi. O dönemlerde Orhan beyi tanımıyordum. Kendisi ile meslektaş değilim, dolayısı ile onunla diyaloğum da olmamıştı. Bir etkinlik dolayısı ile bir araya geldik ve tanıştık. Etkinlikten sonra beni buraya davet etti ve birlikte geldik. Bana, “İlim Mırza (Bana hep İlim Mırza yani İlim Bey derdi) buraya okul yapacağız. Çok muhteşem bir okul olacak. Kırgız çocuklarımız bu okulda İngilizce öğrenip bütün dersleri İngilizce okuyacaklar ve eğitim alacaklar. Buradan mezun olan çocuklar dünyanın en iyi üniversitelerini kazanıp Kırgızistan’ı tanıtacaklar ve ülkelerine hizmet edecekler.” dedi.
Orhan İnandı, Sapat Eğitim Kurumlarını kurdu ve bu kurumun altında okulların açılmasını sağladı. Bu okullarda en iyi şekilde eğitim alan çocuklarımız dünyanın değişik üniversitelerinde burslu olarak okuyorlar.

İlim Karıpbekov

Orhan beyin beni buraya getirdiği zaman çöp ve çimlerden ibaret olan bu metruk arsadan böyle bir eğitim kurumunun ortaya çıkacağına inanmamıştım.

Ülkemiz, Kırgız devletimiz ancak ve ancak donanımlı ve en şekilde iyi eğitim almış neslimiz sayesinde gelişir ve büyür. Yurtdışındaki en iyi üniversitelerden mezun olan çocuklarımız ülkemizi yönetmeye başladıkları zaman ülkemiz gerçek manada gelişecek ve büyüyecek. İşte o zaman ülkemizin bir geleceği olacak.

Cengiz Aytmatov’un en meşhur ve tanınan eseri ‘İlk Öğretmen’dir. Bu eserin popüler olması boşu boşuna ve sebepsiz değildir. Aytmatov’un eserine ‘İlk Öğretmen’ demesi de sebepsiz değildir. Dünyaca tanınan yazarımız, atamız, danışman kişilik Cengiz Aytmatov eğitimin ve öğretmenin anlam ve önemini anlamış. Bize de anlatmak için bu eseri yazmış. Orhan İnandı, çocuklarımızın eğitim alması için okullar açan, ülkemizin aydınlık geleceği için hizmet eden ve neslimizi yetiştiren insandır. O, ülkemiz ve çocuklarımızın iyi eğitim alsın diye okulları açmak için gecesini gündüzüne katan insandır.

Hangi milletten olursa olsun o bizim vatandaşımız. Ülkemize aydın bir nesil yetiştirmek için çocuklarımızı okutan bir insan. İçimizi acıtan, kalbimize bıçak gibi saplanan üzücü haberi dün öğrendik.

Tek bir şey söyleyeceğim: Saygıdeğer Sadır Caparov! Siz bizim devlet başkanımız ve ülkemizi yöneten insansınız. Şu anda milyonlarca insan size bakıyor. Sizin kızınız ile benim oğlum aynı sınıfta okudu. İkisi de Orhan beyin açtığı okulda okudu. Çocuğumun iyi eğitim alması için Sapat’ta okutmaya karar verdim. Sınavı kazandıktan sonra Orhan beye gittim ve indirim yapması için ricada bulundum. Orhan bey beni kırmadı. Herkese olduğu gibi bana yardımcı oldu ve indirim yaptı ve çocuğumu bu okula verdim. O dönemde siz hapishanede idiniz. Öyle olmasına rağmen oğlunuz ve kızınız bu okulda okudu. Orhan bey çocuklarınız okuması için ödeme konusunda size de yardımcı olmuş ve indirim yapmıştır diye düşünüyorum. Artık söz sizde sayın cumhurbaşkanı.”

Exit mobile version