Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kamu işçilerinin TİS görüşmelerinde, işveren tarafı 60-100 TL zam teklif etti, Türk-İş “kabullenmemiz mümkün değil” dedi

Kamu işçilerinin TİS görüşmelerinde, işveren tarafı 60-100 TL zam teklif etti, Türk-İş "kabullenmemiz mümkün değil" dedi


Hükümet, kamu işçilerine yılın ilk 6 ayı için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı ile brüt 3577-3750 TL arası ücret alanlara 100 lira, brüt 3750-4000 TL arası ücretlilere 60 TL seyyanen zam teklif etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 700 bin kamu işçisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) pazarlığında, işveren tarafı seyyanen (tüm çalışanlara eşit) zam önerisi getirdi.

 

Bakan Bilgin’in ilettiği teklife göre, brüt 3.577 ile 3.750 TL arasında alanlara 100 TL seyyanen zam ve brüt 3.750 ile 4 bin TL arasında alanlara 60 TL seyyanen zam teklif edildi.

 

Bunlara ek olarak birinci altı ay için yüzde 9, ikinci altı ay için yüzde 5 artış ve enflasyon farkı teklif edildi.

 

İkinci altı ay için ise resmi bir teklif sunulmadı. Ancak işveren kanadı birinci ve ikinci altı ay için yüzde 5 artış ve üzerinde oluşursa enflasyon farkı şeklinde bir hazırlık yaptığını duyurdu. Taraflar yeni oturumu Bayram sonrası yapma konusunda anlaştılar.

 

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Bakanımızın verdiği teklifin bizim taleplerimizi karşılaması mümkün değil” dedi.

 

Ağar, “Biz düşük ücretlerin 4800’e çekllilmesini istemiştik… Bu teklifi çalışanların adına kabullenmemiz mümkün değil” ifadesini kullandı.

 

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçileri için ortak talepler belirlemişti. İyileştirme ve diğer sosyal haklar dışında, ücretlerin oransal artışına yönelik olarak, ilk 6 ay için yüzde 20 zam, diğer 6 aylar için enflasyon+yüzde 3 refah payı talep edilmişti.

Exit mobile version