Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Israr ediyor! Avrupa’da aşı parayla, bizde bedava

Israr ediyor! Avrupa'da aşı parayla, bizde bedava



Avrupa’da koronavirüs aşılamalarının 100 euro’ya varan ücretler karşılığında yapıldığını öne süren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin ise aşılamayı ücretsiz yaptığını söyledi.


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’da bazı ülkelerin koronavirüs aşılarını ücret karşılığı yaptığını iddia ederek, “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan 1 kuruş almadık” dedi.

Türkiye’nin yakında yerli aşıyı devreye sokacağını belirten Erdoğan, “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan 1 kuruş almadık” dedi.

Erdoğan, aşı konusunda bedel alınması gerektiği yönünde görüşlerin kendilerine iletildiğini de ifade ederek, “Bize nasihat ettiler, ‘ya böyle de olmaz, belli bir bedel alın’ Biz ‘halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ diyerek yola çıktık” şeklinde konuştu.

 

Exit mobile version